Реклама

Бородянський дитсадок «Піноккіо» став енергонезалежним (відео)

Цей відновлений дитсадок у Бородянці відтепер ще й енергонезалежний. На даху закладу встановили сонячну систему на 10,5 кВт.

Ірина Захарченко, в. о. Бородянського селищного голови:

«Сонячні панелі дуже полегшать. Дітям можна буде приготувати їжу, діти зможуть навіть в укритті перебувати при світлі. А не з включеними генераторами. І звичайно люди чекають, діти чекають».

Сонячні панелі у дитсадку «Піноккіо» встановили завдяки благодійній ініціативі «renewables4ukraine» Всесвітньої вітроенергетичної асоціації та фінансовій підтримці неприбуткової фінської організації «EKOenergy» за сприяння благодійної організації «Відважних».

Андрій Конеченков, голова правління Української вітроенергетичної асоціації:

«Сонячна система сьогодні саме та зірочка, яка дає можливість забезпечити дитячий садок саме за рахунок сонця електричною енергією».

Встановлена сонячна система — це не тільки панелі. А ще й акумулятори та інвертори, завдяки яким дитсадок зможе накопичувати електроенергію та використовувати її під час відключень. Але і це не всі особливості.

Андрій Конеченков, голова правління Української вітроенергетичної асоціації:

«Ця система вона дуже розумна. Їм може управляти безпосередньо компанія «Зелена система», яка її встановила. «Зелена система» сидить в Запоріжжі і через інтернет вона повністю керує, якщо якийсь збій чи неполадка, вони можуть врегулювати це питання через інтернет. І це дуже важливо, що дитячий садок немає думати про те працює система чи не працює. Вона буде постійно працювати, коли є сонце».

Дитячий садок «Піноккіо» був сильно пошкоджений під час бойових дій у Бородянці. Будівлю відновили із допомогою благодійників. Наразі ж облаштовують подвір’я завдяки фінансуванню Литви. Уже з 1 вересня діти повернуться до свого відновленого, а тепер ще й енергонезалежного дитсадка. А дитячий сміх уже лунає тут.

Ірина Захарченко, в. о. Бородянського селищного голови:

 «За два роки я перший раз вчора з вікна, воно було відкрите, і я почула, як на майданчику діти сміялись. Це перший раз за два роки був такий гомін і у мене щем такий знаєте був в серці. Це говорить про те, що переможе скоро Україна, всі повернуться додому і масив і Бородянка буде знову така щаслива, як була до війни».

Всесвітня вітроенергетична асоціація з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає Україні. До роботи в нашому регіоні організацію залучив Фонд відновлення Ірпеня. Завдяки цій співпраці енергонезалежними стали шість закладів Ірпінської громади. Серед них — Ірпінський ліцей інноваційних технологій, дитсадок «Джерельце» та місцеві амбулаторії.

Володимир Карплюк, директор БО «Відважних», СЕО Товариства «Відважних», голова Фонду відновлення ірпеня:

«Два роки тому назад було зрозуміло, що зі світлом будуть величезні проблеми. І ми бачимо, що ці прогнози справджуються, кожен рік нам все важче і важче долати питання того що ворог нищить нашу інфраструктуру і такі проєкти. Які нам допомагає робити всесвітня вітроенергетична асоціація, вони спонукають, щоб наші об’єкти інфраструктури наших регіонів були енергонезалежними. І це для нас дуже важливо».

Галина Шмідт, віцепрезидентка Всесвітньої вітроенергетичної асоціації, членкиня правління Української вітроенергетичної асоціації:

«Починаючи з березня 2022 року ініціатива «renewables4ukraine» зібрала понад чверть мільйона євро. 01:49 + 02:54 Ініціатива «відновлювальні джерела енергії для України» спрямована в першу чергу на ті громади, які більше постраждали від агресора. Ми не закінчуємо роботу. Ми продовжуємо І зараз ми вже плануємо встановити ще одну сонячну систему».

Ще одну сонячну систему також планують встановити у Бородянці. На даху дитсадка «Казка».

Галина Шмідт, віцепрезидентка Всесвітньої вітроенергетичної асоціації, членкиня правління Української вітроенергетичної асоціації:

«Я дуже сподіваюсь, що до кінця літа ми зможемо вже зробити ще один відеосюжет стосовно вже цієї сонячної системи».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Як відбудовуватимуть зруйновані об'єкти культури в Ірпені — пряма мова Євгенії Антонюк (відео)

27 Jun 15:46

Детальніше
Чи скаже Ірпінь "прощавай" останній церкві московського патріархату?

27 Jun 11:11

Детальніше
Ще 5 000 грн: в Ірпені збирають кошти на спреї від комарів для військових

27 Jun 11:02

Детальніше
Рятувальники Київщини провели тренувальні навчання в Ірпінському ліцеї №3 (відео)

27 Jun 09:26

Детальніше
У Горенці запрацював новий бетонний завод «Гарант-Бетон» (відео)

27 Jun 09:24

Детальніше
Питання відновлення Центрального будинку культури в Ірпені зрушило з місця

26 Jun 19:01

Детальніше
На центральній площі Ірпеня виступить оркестр Головного управління Нацполіції Київщини

26 Jun 15:52

Детальніше
Канадієць з ампутованою ногою хоче зібрати 100 000 доларів на підтримку поранених українських воїнів (відео)

26 Jun 15:45

Детальніше
Всі новини
300x300
Реклама