Реклама

Бухгалтерія виконавчого комітету ІМР «взяла в заручники» понад 100 працівників виконкому

Бухгалтерія виконавчого комітету ІМР «взяла в заручники» понад 100 працівників виконкому

Уже майже 5 місяців працівникам виконкому Ірпінської міськради не зараховується страховий стаж для призначення і перерахунку пенсій. Крім того, з 10 серпня працівники виконкому не можуть оформити електронні лікарняні листи та отримати соціальні виплати. Про це журналістам ITV повідомило джерело у виконкомі.

Виявляється, бухгалтерія виконкому подала до податкової служби звітність за другий квартал цього року (квітень, травень, червень) із помилками. Відтак звіт виконкому ІМР не був зарахований.

Для того, щоб подати звітність у податкову за другий квартал року бухгалтерам дається 40 днів – з 1 липня до 9 серпня. Бухгалтерський відділ виконкому ІМР подав звітність в останній можливий день – 9 серпня. А оскільки часу на виправлення помилок та зауважень не залишилося, звіт не зарахували.

Те, що працівникам виконкому Ірпінської міськради не зараховується страховий стаж для призначення і перерахунку пенсій, підтвердили на гарячій лінії Пенсійного фонду України.

Неподання або несвоєчасне подання податкової звітності – це адміністративне правопорушення, що тягне за собою штраф.

Щоб працівники виконкому в подальшому змогли оформляти електронні лікарняні листи, отримувати соцвиплати, і їм нараховувався страховий стаж, бухгалтерія виконкому ІМР має заново подати податковий звіт за другий квартал року.

Нагадаємо, працівниці бухгалтерії ІМР отримують одну з найвищих у виконкомі заробітну плату. Наприклад, за червень головній бухгалтерці Хритистині Глужанець нарахували майже 147 тис. грн зарплати, її заступниці Олені Ганжі – 127,5 тис. грн, головним спеціалісткам відділу Анні Верпаховській та Оксані Гайдученко – по майже 62 тис. грн.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!