Реклама

Де в Ірпені живуть екзотичні птахи (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

«В Ірпені загубилися папуги. Така новина останнім часом неодноразово з’являлася в місцевих групах і каналах. Але мало хто знає, що це були не домашні загубленці, а папуги просто «гуляли».

Це – Пиріжечок. Один із шести папужок, які живуть на території закладу «Formula Coffe» в ірпінському парку Незнайка. Просто біля кав’ярні тут розташований папужий будиночок. Живуть троє дорослих і троє малюків папуг-монахів. Попри таку назву ці птахи не самітники. Вони тусуються компаніями та зовсім не бояться людей. Не соромляться поцупити кришечку від кави чи з’їсти шматочок смаколика, коли їх пригощають. Але краще цього не робити. 

Катерина Соловей, мешканка Ірпеня:

«Вони не стільки їдять, скільки граються цією їжею. У них раціон збалансований. Ми списувалися з орнітологами, як правильно їх годувати. Кашкою підгодовували, вітамінами. Це не дуже критично, якщо вони людську їжу їдять, але все ж таки, будь ласка, не годуйте наших пташок!».

А це – Катя, мешканка Ірпеня і за сумісництвом – папуго-мама. Саме вона разом зі своїм чоловіком у червні минулого року облаштували цей вольєр для папужок і доглядають за ним і досі.

Катерина Соловей, мешканка Ірпеня:

«Ми звернулися до тераси з проханням розмістити десь пташок, тому що це – найулюбленіше місце, я так думаю, всіх ірпінчан. Завжди багато людей, класна локація, плюс – їм потрібно жити в парку. Тому це було ідеальне рішення, це місце ніби саме для них було».

Відвідувачі закладу пташиній компанії раді.

Наталія, мешканка Ірпеня:

«Ідея класна. Діти можуть подивитися. Аліса он у нас сьогодні вперше побачила таких пташок, тому класно».

Анастасія, мешканка Ірпеня:

«Дуже подобається. Постійно до нас підлітають, ми фотографуємо і спілкуємося з ними. Реально дуже подобається».

Власниця вольєру зазначає, у птахів є все необхідне для комфортного життя. У вольєрі є хатинки з підігрівом, годівнички, додаткові виходи, щоб птахи не почувалися в неволі. Тому папуги відлітають і прилітають до свого будиночка коли хочуть.

А ще птахи оглянуті ветеринаром та чиповані. І це вже неодноразово допомагало знаходити їх у крадіїв.

Катерина Соловей, мешканка Ірпеня:

«Ну так пару разів ми знаходили їх в зоомагазині, коли їх вже продавали. Ну буває. Але ми намагаємося людям пояснити, що не треба їх ловити, продавати. У них тут все гарно, нічого поганого їм не роблять, їм тут добре».

До речі, із настанням холодів вольєр додатково утеплюють. Тож за долю пернатих перейматися не варто. Ну а корм для цих екзотичних красунчиків завжди можна придбати у закладі. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!