Реклама

Діти з Михайлівки-Рубежівки отримали благодійну допомогу від 13-річного волонтера з Кореї (відео)

Солодощі, канцелярські набори, товари гігієни.  Такі гостинці отримали діти з малозахищених родин Михайлівки-Рубежівки від незвичного благодійника. Все це купив за власні кошти 13-річний Йосія Кім із Південної Кореї.

Йосія Кім, місіонер із Південної Кореї: 

«Я працював з татом. Я казав татові, що можу робити ось це, і він платив мені гроші. І я ці гроші заощаджував».

Йосія Кім разом із батьками-місіонерами та молодшою сестричкою приїхав до України ще перед війною. І коли розпочалося повномасштабне вторгнення, то ховалися у бомбосховищах разом з українськими дітьми. Тоді хлопець і вирішив зайнятися волонтерством. Батьки ідею сина підтримали і допомагають в її реалізації.

Кюрія, мама Йосії Кіма:

«Я запитала його: «Чому ти не витрачаєш гроші? Ти ж можеш купувати перекуси?». І він завжди казав: «У мене є план, мама».

Волонтерством займається і вся родина юного благодійника. Щоб допомагати українцям, тато Йосія спеціально заснував благодійний фонд «Ми любимо».

Єнох, тато Йосії Кіма:

«Ми дуже раді, коли допомагаємо Україні, і дуже щасливі»:

Тетяна Єнанова,  головна спеціалістка служби у справах сім’ї та дітей ІМР:

«Коли до нас звернулися з цієї благодійної організації, що у нас є ось такий хлопчик, то, звичайно, ми з радістю підтримали і відразу запропонували соціально незахищені категорії, діткам яких можна видати гуманітарну допомогу».

Оксана Лаговська, староста Михайлівсько-Рубежівського старостинського округу:

«Сьогодні допомогу отримали 20 родин. Це родини, які мають офіційний статус «малозабезпечені», та одинокі мами. Хочу подякувати корейській родині, яка надала для наших односельчан цю допомогу. Дуже вам вдячні».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!