Для амбулаторії Михайлівки-Рубежівки придбали нове обладнання (відео)

В амбулаторії Михайлівки-Рубежівки повноцінно запрацювала своя лабораторія. Для неї придбали  сучасний гемоаналізатор  та автоматичний прилад для проведення аналізу сечі. Відтепер усі аналізи  робитимуть тут, на місці, тоді як раніше зразки треба було щодня возити в лабораторію до Ірпеня.

Андрій Левківський, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«Саме це лабораторне обладнання дозволяє робити той гарантований державою пакет аналізів, які повинні виконуватися на первинній ланці. Також ми маємо швидкі тести на ВІЛ, гепатити, вагітність, тропонін. Це все буде робитися на місці й значно покращить надання первинної медико-санітарної допомоги в селі».

Першою пацієнткою, якій зробили аналіз крові за допомогою гемоаналізатора, стала староста округу Катерина Пасюк. Лаборантці необхідно було лише записати дані пацієнтки, взяти кров із пальця та поставити зразок у прилад. Все інше він автоматично зробив сам і вже за хвилину видав роздруківку з результатом.

Катерина Пасюк, староста Михайлівсько-Рубежівського старостинського округу:
«Все нове, що з’являється в нашій амбулаторії, свідчить про покращення медичних послуг для наших громадян. Сподіваємося, що за цією чудовою новиною буде наступна чудова новина, і рентген-апарат у нас теж буде».

А тим часом за допомогою гемоаналізатора можна визначити загальний аналіз крові за 20 показниками. У тому числі й тими, що визначають онкозахворювання на ранній стадії. За годину автоматичний прилад може виконати 60 тестів, тоді як вручну, наприклад, лаборантам на один такий комплексний аналіз доводилося витрачати до години.

Людмила Швець, лаборантка:
«З цим апаратом дуже легко працювати. Якщо він видає один результат за хвилину – хай там 5 хвилин, поки внесеться прізвище – це дуже добре».

Марія Курносова, територіальний представник компанії «Фармаско»:
«Обладнання має вбудовану систему контролю якості й відповідає всім вимогам законодавства України і всім вимогам, яким повинна відповідати сучасна лабораторія».

Сьогодні амбулаторія Михайлівки-Рубежівки обслуговує майже 5 тисяч мешканців округу. Нове потужне обладнання допоможе продіагностувати значно більше пацієнтів за день, а також швидше визначити недугу завдяки оперативному результату аналізу та надати необхідну допомогу.

Микола Костюк, завідувач Михайлівсько-Рубежівської амбулаторії:
«Для нашої амбулаторії зараз дуже великий прогрес у тому, що підвищується якість самого надання аналізу. Дотепер теж визначалися аналізи, але станом на даний момент ми можемо це робити в рази краще, в рази швидше для пацієнта, і набагато більша пропускна спроможність. Тобто ми вже можемо в десятки більше пацієнтів прийняти за один раз, можемо набагато швидше зорієнтуватися, як пацієнту допомогти».  

Здати аналізи можна з 8-ї до 10-ї години в робочі дні за направленням сімейного лікаря.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300