Реклама

Для родини загиблого воїна з Михайлівки-Рубежівки «надрукували» 3D-будинок (відео)

Наталія, дружина загиблого воїна Ярослава Березова:

 «Вау! Результат перевершив усі сподівання».

Такі перші емоції  дружини загиблого воїна Ярослава Березова – Наталії, коли переступила поріг новенького помешкання. Щойно вона стала його власницею. Спеціально для родини героя у Михайлівці-Рубежівці побудували житло за унікальною технологією. Вперше в Україні цей дім надрукували за допомогою будівельного 3 Д -принтеру. 

Інна Фурман, керівниця компанії UTU, керівниця БФ «Обійми нації»:

«Ми за 58 мотогодин надрукували будинок. Весь. Потім у нас були певні моменти бюрократичні. Ми затягнули 4 місяці. Поборовши ці питання, ми включилися, щоб можна було умебльовувати. Дуже сильно хотілося дати максимальне благо».

Будинок повністю вмебльований. Здається, тут продумано все до найменших дрібничок. Незвичний будинок, оригінальний дизайн. У вічі кидаються цікаві світильники, люстри, несподіваний декор. Як ось, наприклад, ці вазони на стелі.  Всього у будинку три спальні. Наталія Показує кімнату старшої доньки- 

Наталія, дружина загиблого воїна Ярослава Березова:

«Ще на стадії друку, старша сказала – це моя».

Господиня проводить екскурісю і своєю кімнатою. Каже дуже любить подушки і давно мріє виспатися на новесенькому комфортному ліжку. Бо ж все майно родини знищено війною разом із їхнім будинком. Не лишилося нічого, що змогли б принести у свою нову оселю.  Лише оцей вишитий рушничок – єдина родинна реліквія, що збереглася.

Наталія, дружина загиблого воїна Ярослава Березова:

«Моєї мами рушник».

А ось це спальня молодшої доньки. Особливість цієї кімнати в тому, що вона безпекова. І у випадку повітряних тривог тут, може сховатися вся родина. 

Інна Фурман, керівниця компанії UTU, керівниця БФ «Обійми нації»:

«Коли ми друкуємо стіни, у нас ідуть такі порожнини. У першу порожнину ми укладаємо утеплювач, у другу порожнину закладаємо мережі. В одну із цих порожнин ми залили важкий бетон».

Вікно в кімнаті зроблене за спеціальною системою монтажу і має броньоване скло. Ну і гордість кожної господині – кухня. Вона велика, світла, з панорамними вікнами.  Тут є все для того, щоб не лише куховарити, а  й відпочивати і приймати гостей. Ці хороми родина отримала абслютно безкоштовно. На благодійну ініціативу фонду «Обійми нації» відгукнулися 105 українских підприємств. У партнерстві й реалізували проєкт 3д-будинку.

Олег Давиденко, директор з корпоративних комунікацій групи «Метінвест»:

«У нас більше 8 тисяч співробітників захищають сьогодні країну у лавах ЗСУ. На жаль, є загиблі. Тому, коли ми отримали запит на будівництво такого дому для родини загиблого захисника, ми відгукнулися відразу».

На цей будинок пішло  близько 20 тисяч тон української сталі, та тонни  інших будматеріалівЦей інноваційний проєкт з використанням українського продукту,  може стати прикладом  масштабування у  відновленні інших об’єктів. А поки дім друкували й готували до новосілля, у родині з’явилося поповнення. У господині народився онук. То ж бажаємо родині щасливої долі у новій оселі. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінській громаді повністю відновлено 523 багатоквартирних та 1460 приватних житлових будинки

07 Sep 12:58

Детальніше
Сесію ІМР заплановано на 26 вересня, позачергової не буде, - секретар міськради

07 Sep 12:52

Детальніше
В Ірпені шукають побратимів тероборонівця Андрія Пархоменка (відео)

06 Sep 18:37

Детальніше
 Начальниця благоустрою Ольга Олійнич судиться з мером за зарплату, невиплачену за час вимушеного прогулу 

06 Sep 14:06

Детальніше
Ірпіньводоканал пропонує підняти тариф на водопостачання і водовідведення з 32,1 грн до 67, 6 грн

06 Sep 14:02

Детальніше
Молодь Бородянки просить Президента надати їхньому селищу статус міста-героя

06 Sep 13:56

Детальніше
Благодійники оновили кабінети в Ірпінському ліцеї № 3 (відео)

06 Sep 13:52

Детальніше
В Ірпені «добробатівці» завершили ремонт будинку літньої жінки, який був пошкоджений росіянами

06 Sep 13:37

Детальніше
Всі новини