Директор Ірпінської лікарні спростував інформацію про переплату за апарат УЗД

Photoeditorsdk Export 2021 03 27t125347.402

Директор Ірпінської центральної міської лікарні Антон Довгопол спростував повідомлення інтернет-видання «Киеввласть» про те, що медзаклад придбав УЗД-апарат «Mindray DC-70» нібито за завищеною ціною. Про це керівник лікарні написав на своїй сторінці у фейсбуці.    

Він відзначив, що «на жаль, видання «Киеввласть», не розібравшись у ситуації та порівнявши апарати з різною комплектацією, розповсюдило фейк».

«Сайт «Киеввласть» навів у своїй статті приклад УЗД-апарату у нульовій комплектації! Звичайно, що у нього нижча ціна. Думаю, власники автомобілів добре знають і розуміють, наскільки вартість залежить від комплектації. Ми ж тепер маємо апарат експертного класу з повним набором всіх датчиків та принтером від офіційного постачальника з офіційним сервісним обслуговуванням. І НАЙВАЖЛИВІШЕ! Придбаний нами УЗД-апарат має функцію хвильової еластографії, яка широко застосовується в ранній діагностиці захворювань печінки!» – пояснив Антон Довгопол.

За його словами, «обладнання куплене в офіційного постачальника – єдиного, який має сервісне представництво в Україні та може надати офіційну гарантію і супровід; кожен елемент комплектації має сертифікат, декларацію про офіційне ввезення на територію України (з ціною, за якою його було розмитнено), кожна програма, встановлена на апарат, має сертифікат відповідності (а це важливо, оскільки мінімізує помилку в діагностиці, що в подальшому може бути безцінним для порятунку життя); аналогів даного апарата за функціоналом немає в Київській області».

Директор лікарні зауважив, що перед придбанням обладнання «були проаналізовані пропозиції, підібрана комплектація, врахована думка лікарів, які працюватимуть на цьому УЗД-апараті, та вибраний оптимальний варіант».

«Обладнання придбано відповідно до постанови (Кабінету Міністрів – ред.) №225, якою спрощено порядок закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для запобігання поширенню коронавірусу в Україні. Цей УЗД-апарат буде використовуватися в консультативно-діагностичній поліклініці в Ірпені на Садовій, 38. Ми маємо на меті зменшити навантаження на рентгенологічний кабінет поліклініки, оскільки даний апарат УЗД дає змогу діагностувати пневмонії, які є ускладненням короновірусної хвороби (на ранніх етапах, коли на рентген-плівці ще навіть не буде ознак). Дане дослідження буде безкоштовним для пацієнтів поліклініки (при наявності направлення сімейного лікаря) і це дасть змогу на ранніх етапах захворювання попереджати майбутні ускладнення», – розповів Довгопол.

«Отже, ще раз: закупівля проведена відповідно до чинного законодавства, ціна відповідає комплектації апарата, компанія-постачальник має офіційний пакет документів для представництва «Mindray» на ринку України», – резюмував директор лікарні.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300