Реклама

ІЛІТ придбав для українських захисників 4 FPV-дрони (відео)

Ці 4 FPV-дрони вирушають на фронт нищити ворога. Бойові пташки українським захисникам придбав Ірпінський ліцей інноваційних технологій. Кошти зібрали на благодійних ярмарках і завдяки курсу із оволодіння штучним інтелектом. Його розробив учитель інформатики та програмування ІЛІТ Іван Нечипорук.

Іван Нечипорук, учитель інформатики та програмування ІЛІТ:

«Ми будемо продовжувати збирати на дрони, на 3D-друк. Це теж дуже важливо. Бо хлопцям потрібні деякі елементи, які потрібно друкувати. Розхідні матеріали просто на дорозі не валяються. Багато речей потрібно про які при дізнаємося прямо безпосередньо від хлопців звідти».

Зараз дрони – запит №1 від військових із фронту, каже ірпінський волонтер Віталій Лавренюк. Ці FPV-дрони він зібрав власноруч просто на своїй кухні.

Віталій Лавренюк, волонтер:

«Допомагати треба дуже багато, щоб у всіх наших хлопців і дівчат було все добре, які там. Вони перевірені та готові до подальших налаштувань і до бою».

Марія Гостін, в.о. директора Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Коли приїхав пан Віталій і привіз коробку з дронами, ти вже розумієш, що так, це – воно, це той результат, якого ми хотіли досягнути. Трішки згодом ми повідомимо, куди саме вони поїдуть. Ми зараз це узгоджуємо. І обов’язково надішлемо фото, і я сподіваюся, ефективний відеозвіт від цих пташок, які ми змогли купити. Тому будемо чекати».

Курс із оволодіння штучним інтелектом у ІЛІТ запровадили першими в Приірпінні. Навчання проходило онлайн. Учасниками стали 76 охочих із різних куточків України. 35 із них отримали сертифікати про успішне завершення навчання. Серед них і мешканка Ірпеня Наталія.

Наталія Безбородова, мешканка Ірпеня:

«Ми ознайомилися з декількома генеративними моделями. Це було немало. І в цілому ознайомилися що це таке, як воно створюється і як може використовуватися».

Програму, в якій всі охочі приборкували нейронну мережу, ІЛІТ розробив спільно з ДПУ. В.о. ректора університету Дмитро Серебрянський зазначив, що в майбутньому ця співпраця буде тривати.

Дмитро Серебрянський, в.о. ректора Державного податкового університету:

«Надалі плануємо розвивати таку ініціативу та створювати програми, які можуть допомагати підвищувати кваліфікацію. І це дасть, відповідно, результат».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама