Реклама

Ірпінь отримає грант на 5,7 мільйона євро від НЕФКО

Ірпінь отримає грант на 5,7 мільйона євро від НЕФКО

Інвестиційний Комітет Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), як розпорядник грантових коштів, наданих Урядом Швеції для реалізації Програми зеленого відновлення України НЕФКО, схвалив надання фінансування у формі гранту у розмірі до 5 755 000 євро Ірпінській міській раді з метою реалізації проєкту «Знесення зруйнованих будівель та утилізація будівельних відходів у Київській області, Україна». у рамках Програми зеленого відновлення України НЕФКО. Про це повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук. 

Photo 2024 08 22 13 55 13

Він зазначив, що тепер на найближчій сесії Ірпінської міської ради необхідно ухвалити рішення про залучення гранту. Ці кошти підуть на придбання спеціалізованої техніки для проведення демонтажу зруйнованих будинків, а також техніки, що забезпечить сортування та переробку будівельного сміття у Ірпінській громаді. 

«Це вже друга визначна подія для Ірпеня у співпраці з НЕФКО. Нагадаю, що у лютому 2023 року Ірпінь отримав грант від НЕФКО у розмірі 7,7 млн євро. Кошти спрямовані на реалізацію проєкту «Відновлення об’єктів теплопостачання, водопостачання та водовідведення у місті Ірпінь, Київської області» у рамках Програми дій «Відновлення об’єктів критичної інфраструктури, Україна», що фінансується Європейським Союзом та керується НЕФКО», — розповів Андрій Кравчук.

Адміністративну та наглядову підтримку нового проєкту здійснює НЕФКО. 

«Це надзвичайно важлива новина для Ірпінської громади. Грантові кошти дозволять нам придбати необхідну техніку для проведення демонтажу зруйнованих будинків, в тому числі і техніку для екологічно безпечної утилізації будівельних відходів. Щиро дякую Уряду Швеції та НЕФКО за співпрацю та підтримку Ірпінської громади», — зазначив Андрій Кравчук.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!