Реклама

Ірпінь та Бородянку представили на виставці-конференції Rebuild Ukraine: Health & Rehabilitation (відео)

У Варшаві вже втретє пройшла міжнародна виставка-конференція Rebuild Ukraine. Цього разу вона була присвячена медицині. Зокрема відновленню зруйнованих та будівництву нових закладів охорони здоров’я. Серед інших громад Київщини про свої медичні потреби на конференції говорили представники Ірпінської та Бородянської громад. Директор Ірпінської центральної лікарні Антон Довгопол презентував проєкт будівництва багатопрофільного реабілітаційного центру та запросив донорів і меценатів до партнерства.

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня»:

«У нас є два концепти цього реабілітаційного центру. Перша концепція на 12 600 метрів квадратних, друга – на 34 тисячі метрів квадратних. Це перше рішення, яке запропоновано. Ви бачите тут об’єкт із синьою покрівлею – це поліклініка, яка вже побудована. Медичний центр, який прилягає, він збудований. Ми говоримо про наступну частину на 12 тисяч метрів квадратних, будівництво третього корпусу».

А от у Бородянці реабілітаційний центр вже є. Зараз селищу вкрай потрібно оновити центральну лікарню.

Дмитро Негреша , заступник Бородянського селищного голови:

«На сьогодні важливим для нас є проект – це будівництво нової загальної лікарні в Бородянці. Тільки в 2023 році 57 тисяч населення пройшло через цю лікарню. В лікарні стоїть обладнання, яке можна використовувати як музейні експонати – 70-60-х років. Ви бачите, в якому стані лікарня, в яких кабінетах отримують послуги мешканці нашої громади».

Окрім фізичного, говорили і про ментальне здоров’я українців та їхнє бажання повертатися з-за кордону. Голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк зауважив, щоб люди хотіли повертатися додому – для них потрібно створити комфортні умови в громадах, зокрема забезпечити високу якість медичних послуг. І Ірпеню це вдається.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня, співзасновник Фонду відновлення Ірпеня:

«Буквально місяць тому ми організували круглий стіл між приватними клініками, зокрема «Добробут», і нашими головними лікарями – первинної і вторинної ланки. І «Добробут» сказав, що основним конкурентом їхнім є не інші приватні медичні компанії, а якраз міська система медичних послуг. Це – послуга і треба боротися за її якість. Чим вищою буде якість послуги, тим більше буде збільшуватися потік пацієнтів».

А підвищити якість української медицини сьогодні можна саме завдяки міжнародним донорам.  

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня, співзасновник Фонду відновлення Ірпеня:

«Медичний напрямок  — це один із тих, які донори сприймають дуже позитивно. І от поки є ця хвиля, коли донори дають кошти, дають обладнання, і дають кошти на відбудову медичних закладів, треба цим користуватися і це треба робити вже і негайно».

Rebuild Ukraine – це майданчик, де українські громади не лише обмінюються досвідом відбудови, але й знаходять надійних партнерів, меценатів та спонсорів. Ірпінська громада уже тричі брала участь у цій конференції і планує робити це й надалі.

Андрій Левківський, директор КНП «Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги»:

«Взяли контакти, поспілкувалися, було багато дискусій цікавих. Представники французьких компаній, голландських, словацьких, Угорщина… Багато зацікавлених, багато цікавих ідей веземо додому, ну і, звісно, контакти партнерів, які вже сьогодні починають пропонувати нам свою допомогу».

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня, співзасновник Фонду відновлення Ірпеня:

 «Насправді будь-який такий захід як Rebuild Ukraine він вимагає величезного об’єму роботи після заходу. І в цьому полягає сила команди. Ми маємо, повернувшись назад додому, до Ірпеня, зробити величезний об’єм роботи для того, щоб всі ці люди, з якими ми сьогодні тут познайомилися отримали інформацію додаткову від нас, отримали зворотну інформацію, що нам конкретно необхідно , і щоб ми почали з ними активну співпрацю у звичайному робочому режимі поза конференцією».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама