Ірпінь відвідав міністр культури Євген Нищук

Сьогодні Ірпінь відвідав міністр культури України Євген Нищук. Саме звідси він розпочав ряд робочих візитів Київщиною. За словами міністра такі зустрічі є стратегічними для розвитку культури в країні, адже більшість закладів культури перебувають у місцевому підпорядкуванні.

Євген Нищук, міністр культури України:

«Зустріч з керівниками того чи іншого містечка слугує тому, щоб закцентувати увагу на тому, що є першоджерелом, навколо чого зрештою об’єднувати громаду і за рахунок чого робити комфортну атмосферу в містах. Безперечно це є культурне життя, воно наповнює буденність».

В Ірпені Євген Нищук зустрівся з керівництвом міста та працівниками культури. Говорили про перспективи розвитку галузі, механізми співфінансування мистецьких проектів, ширші можливості для митців. Також міністр презентував проект «Малі міста – великі враження», за участь в  якому може позмагатися і Ірпінь.

Євген Нищук, міністр культури України:

«Минулого року було підтримано 8 проектів, бо було виділено 5 млн, цього року прем’єр-міністр підтримав і Президент України збільшення фінансування, зараз є 50 млн на цей проект і ми хочемо, щоби кожна область подала три проекти – більший, середній і маленький».

У свою чергу виконуюча обов’язки ірпінського міського голови Анастасія Попсуй наголосила, що протягом останніх років розвитку культури в Ірпені було приділено особливу увагу.

Анастасія Попсуй, в.о. міського голови Ірпеня:

«Ми розуміємо, що будь яка творчість має бути підтримана матеріально. Тому Ірпінська міська рада намагається іти разом з нашими художниками і майстрами, і допомагати, йти назустріч, створювати інфраструктурні об’єкти і підтримувати їх таким чином, щоби нашій громаді було комфортно».

У рамках свого візиту Євген Нищук також відвідав Центральний будинок культури Ірпеня та ознайомився з проектом його капітальної реконструкції. На думку міністра особливо важливо, аби ця пам’ятка архітектури зберегла свій унікальний дизайн, тому всіляко сприятиме, щоб реконструкція відбулася на умовах співфінансування.

Євген Нищук, міністр культури України:

«Найголовніше, що я бачу тут такий запал у людей, які взялися за складний історичний об’єкт і я переконаний, що при такому ставленні сюди будуть зірки з Києва приїздити, будуть ставити вистави, люди будуть сюди приходити. А від цього йде настрій самого міста».

Символічним підсумком візиту міністра культури Євгена Нищука в Ірпінь стала нова зелена алея з ялин, яку спільно висадили поруч з Будинком культури.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300