Медики Приірпіння мають чіткий план дій на випадок підозри на коронавірус – головний лікар «первинки»

Photoeditorsdk Export (18)

Працівники амбулаторій Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги мають чіткий план дій на випадок виявлення підозри на коронавірус та забезпечені системами індивідуального захисту. Про це сьогодні, 26 лютого, повідомив головний лікар центру Андрій Левківський.   

«В амбулаторіях нашого центру провели оперативні наради з нашими співробітниками щодо ситуації з поширенням коронаровірусу у світі. Ми й надалі продовжуємо активно моніторити ситуацію. На сьогодні ми забезпечені системами індивідуального захисту, розроблений та затверджений чіткий план дій у разі виявлення підозри на COVID-19», – зазначив Андрій Левківський.

Він повідомив, що в Україні не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19, а у світі станом на 26 лютого зареєстровано 81 005 випадків хвороби, з яких 2 762 – летальні. Водночас одужали вже 30 109 осіб.

«Рівень смертності становить від 2% до 4% в Ухані й 0,7% – за межами Ухані. Для людей з легким перебігом захворюванням термін одужання становить близько двох тижнів, у той час як люди з важким перебігом одужують протягом трьох-шести тижнів. Наразі вірус ще досконало вивчається та досліджується. Важливо слідкувати та черпати інформацію лише з достовірних джерел, таких як CDC, WHO, МОЗ, ЦГЗ України», – розповів лікар.

За словами Андрія Левківського, «важливо розуміти, що коронавірус – це респіраторна інфекція, що поширюється повітряно-краплинним шляхом, та її поява в Україні – це справа часу». При цьому він порадив не панікувати й «розуміти прості речі»: необхідно уникати контакту з інфекційними хворими, дотримуватися простих правил гігієни та слідкувати за своїм імунітетом.

«Коронавірусна інфекція не страшніша за ГРВІ та грип, хворіють та помирають лише ослаблені люди. У світі та в Україні є тест-системи, що дозволять встановити діагноз, найближчим часом з’являться ліки та вакцина», – відзначив Андрій Левківський.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Всі новини
300x300