Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

2024 04 26 12.38.08

Сьогодні у міському парку імені Володимира Правика відбулись памʼятні заходи з нагоди 38-ї річниці Чорнобильської трагедії. Ірпінці зібралися біля пам’ятника герою-пожежнику Володимиру Правику, щоб вшанувати пам’ять жертв аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Під час заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до пам’ятника. Про це повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук. 

2024 04 26 12.37.51

«26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталася аварія, яка стала найбільшою катастрофою в історії атомної енергетики. На жаль, рани цієї трагедії досі болять, адже ціна Чорнобиля — це тисячі загиблих та постраждалих, це зруйновані долі людей, забруднене довкілля, вимушене залишення своїх домівок. Ірпінці одними з перших відчули на собі жахливі наслідки Чорнобиля. Наші рятувальники, не шкодуючи власного життя, кинулися на ліквідацію аварії, рятуючи світ від великої катастрофи. Серед них був і лейтенант Володимир Правик. Його караул першим кинувся на боротьбу з вогнем на станції, не допустивши поширення пожежі на інші реактори», — зазначив Кравчук.

2024 04 26 12.38.03

Ірпінь памʼятає героїв. У памʼять про подвиг Правика в Ірпені названо парк. У центрі парку височіє пам’ятник Володимиру Правику, до якого кожного року традиційно несуть квіти мешканці та гості міста. Доля Ірпеня тісно переплетена з трагедією Чорнобиля, про що можна дізнатися з документального фільму інформаційного агентства «ITV», який озвучує співзасновник проєкту «Добробат» Ростислав Смірнов.

«Сьогодні ми згадуємо тих, хто ціною власного життя рятував світ від жахливої катастрофи. Чорнобильська катастрофа — це не лише трагедія минулого, це й застереження на майбутнє. Ми з жахом спостерігаємо за тим, як російська армія використовує Запорізьку АЕС, як щит для своїх військових дій. Ми повинні зробити все можливе, щоб подібні трагедії не повторилися», — зазначив Андрій Кравчук.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300