Ірпінські школярі продовжують здобувати перемоги на обласних олімпіадах (відео)

Що таке внутрішня енергія тіла, явище конвекції, від чого залежить процес кристалізації? Відповіді на ці та інші питання принесли восьмикласнику Ірпінського ліцею інноваційних технологій перемогу на обласній олімпіаді з фізики. Знайомтеся: Микита Колесніченко, поціновувач точних наук та фантастичної літератури.

Микита Колесніченко:
«Я взагалі не очікував на такий результат. Сподівався максимум на десяте місце, це було б і так усе дуже чудово. А коли я посів перше місце, то був дуже здивований. Це було занадто добре».

Перемогти в олімпіаді дистанційне навчання не завадило. Вчителька фізики Наталія Дмитренко готувала Микиту у вже звичному для всіх режимі онлайн.

Наталія Дмитренко:
«Ми це все проходили на уроках, усі теми 8 класу. На 99% я була впевнена, що буде перше, щонайменше друге місце. І, звичайно, якщо б я одна працювала в класі, таких результатів би не було. Це, звичайно, ще велика дяка батькам».

Володимир Колесніченко, тато переможця:
«Фізика сама по собі дуже цікава наука, вона пояснює будову нашого Всесвіту. Це дуже цікаво, і зараз є багато книжок на цю тему. Микита теж їх із задоволенням читає, і я вважаю, що це корисно для будь-якої людини».

Заступниця директора ліцею Марія Гостін теж радіє перемозі вихованця.

Марія Гостін:
«Я розумію, що це колосальна робота дітей, педагогів, адміністрації. Це величезний механізм, який працює добре, якщо є такі результати. Тому надзвичайно пишаємося і сподіваємося, що отримаємо ще. Наші результати будуть тільки кращими».

Високі результати на обласній олімпіаді і в сусідній 12-й школі імені Заріфи Алієвої. Прихильниця неокласицизму восьмикласниця Мілана Жук та цінителька романтизму одинадцятикласниця Юлія Стефаник завоювали перші місця в олімпіаді з української мови та літератури.

Юлія Стефаник:
«Оскільки я вже не перший рік беру участь в олімпіадах, то я була впевнена в результаті й дуже рада, що так вийшло, і я можу захищати честь школи і міста».

Мілана Жук:
«Я вдячна своїм учителям – Вінцик Надії Анатоліївні і Криловій Олені Анатоліївні. Часто вони мені допомагали з певними питаннями, які в мене виникали. Я думаю, вони є великою складовою мого успіху».

На сьогоднішній день ірпінські школярі вже здобули чотири перших, три других і чотири третіх місця на обласних олімпіадах. І це ще не всі обласні змагання. А попереду – ще й всеукраїнські. Щоб підтримати дітей, Товариство «Відважних» та Інвестиційна група «Molodist» оголосили про преміювання переможців та їхніх учителів. Про це заявив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк на своїх сторінках у соцмережах.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради:
«Звичайно, що в першу чергу ми повинні подякувати нашим педагогам, які докладають максимум зусиль, віддають своє серце й душу для роботи з нашими дітьми, незважаючи на ті важкі умови, в яких вони сьогодні працюють. Окреме слово вдячності хотів би висловити Товариству «Відважних» та Інвестиційній групі «Molodist», які всіляко підтримують заклади освіти нашої громади і, зокрема, талановиту обдаровану учнівську молодь».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300