Реклама

Ірпінський ліцей «Лінгвіст» отримав підручники від японських друзів (відео)

Оплесками та усмішками учні Ірпінського ліцею «Лінгвіст» зустрічають дорогих гостей. До ліцею завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі та Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. Не з порожніми руками, а із сотнями підручників: з української мови, української та зарубіжної літератури. Всі ці підручники для учнів 5-х класів.

Оксен Лісовий, Міністр освіти і науки України:

«Підручники – надзвичайно важлива для нас підтримка. Ми знаємо, що ми відстали в друку підручників через ті кілька років, в які ми не мали достатнього фінансування. На сьогодні ми наздоганяємо цю потребу. Наші партнери, і зокрема Японія нам закриває цю потребу. П’яті класи: українська мова, література, зарубіжна література. Вони взяли це на себе і зробили».

Ці підручники Міністерству освіти і науки України передало Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA). Загалом JICA надрукувало та передало понад мільйон книг у 23 області України.

Мацуда Кунінорі, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні:

«Я був шокований у якому стані ця та інші школи міста були 2 роки тому після бойових дій. Але сьогодні я щасливий бачити дітей, як вони усміхаються, навчаються. Тож ми маємо всі підстави продовжувати допомагати українським дітям», – поділився Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

Під час візиту гостей, учні Ірпінського ліцею «Лінгвіст» також поспілкувалися онлайн із учнями однієї з японських шкіл. 

Артем Комар, учень Ірпінського ліцею «Лінгвіст»:

«Я хочу відзначити, що японська делегація сьогодні проявила неймовірну повагу до нас у тому числі. Адже такої пошани стосовно нашої мови, наших традицій і наших дітей я ще не бачив».

Матвій Самойленко, учень Ірпінського ліцею «Лінгвіст»:

«Я дуже вражений, я давно захоплююся японською культурою. Дуже люблю Японію, люблю їхніх людей і хотів би завітати до Японії».

Валентина Антоненко, директорка Ірпінського ліцею «Лінгвіст»: 

«Наші дорогі японські друзі, які у важкий час для нашої країни протягнули нам руку допомоги та підтримки. Це надзвичайно важливо, адже ми знаємо, що справжні друзі пізнаються у біді».

Варто зазначити, від початку повномасштабної війни в Україні Японія, окрім освітніх, реалізовує ряд інших проєктів підтримки. Зокрема, Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) раніше передавало Ірпеню дві партії спецтехніки для демонтажу зруйнованих будівель.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінський ліцей «Лінгвіст» отримав підручники від японських друзів (відео)

26 Sep 16:49

Детальніше
Ірпінські комунальники отримали три нові автівки (відео)

26 Sep 15:39

Детальніше
Книжковий фонд бібліотеки Михайлівсько-Рубежівського ліцею поповнився новими книгами 

26 Sep 15:16

Детальніше
В Ірпінській міськраді може з’явитися підрозділ, який опікуватиметься туристичним напрямком у громаді

26 Sep 15:04

Детальніше
Ірпінь передав машину місцевій частині Національної гвардії України

26 Sep 14:12

Детальніше
Ірпінська борчиня, призерка Олімпійських ігор Ірина Коляденко отримала півмільйона гривень від громади

26 Sep 14:07

Детальніше
В Ірпінській громаді ініціюють виплату одноразової матеріальної допомоги мобілізованим мешканцям громади

26 Sep 14:01

Детальніше
Альона Павлова: у питанні ветеранів має працювати чітка вертикаль:  Мінветеранів – управління ветеранів на місцях та комунальний заклад у справах ветеранів

26 Sep 13:22

Детальніше
Всі новини