Компанія «Бест» прикриває недоліки своєї роботи карантином – ЗМІ

Li 11

Інтернет-провайдер «Бест» повідомив користувачів про те, що протягом наступних двох діб уночі буде відсутній інтернет. Провайдер пояснює це необхідністю проведення робіт, які нібито обумовлені суттєвим збільшенням навантаження на мережу у зв’язку з карантином. Про це йдеться в матеріалі «Правди Ірпеня».

Видання зазначає, що користувачі незадоволені такою ситуацією і вважають карантин відмовкою провайдера, адже інтернет у його мережі й так часто відсутній.

«Карантин діє на місцевих провайдерів дистанційно, і на техніку! Тільки запитання: ЯК? Щоночі у них немає доступу до інтернету, тепер прикриваються карантином!» – написала в соцмережі Вікторія Рубан.

«Тільки чомусь вчора (16-го) і сьогодні (17-го) цілий день немає (інтернету)! А позавчора так і взагалі не було! Та й години півтори тому не було. Подзвонив – сказали через 10 хвилин зателефонують», – повідомив Роман Невгоденко.

У статті зауважується, що останнім часом збої в роботі «Бесту» почастішали, і кількість незадоволених користувачів значно збільшилась. Через відсутність реакції компанії вони змушені публікувати свої звернення в соцмережі.

Таку ситуацію жителі Приірпіння нерідко пов’язують із тим, що власник «Бесту» Олексій Зіневич спрямував усі кошти на реалізацію власних політичних проєктів. 

«Виходячи з того, що всі телефони постійно зайняті (а точніше, просто заблокували вхідні дзвінки), і в Гостомелі теж немає – значить, усе дуже погано», – написав у соцмережі Артем Давиденко.

«Не провайдер, а хто зна що… постійні проблеми», – обурюється Олена Голота.

Як відомо, Олексія Зіневича та його компанію неодноразово звинувачували й у безпідставному порушенні прав споживачів. Так, у 2015 році до Антимонопольного комітету України звернувся клієнт «Бесту» Костянтин Коверзнєв із проханням відреагувати на протиправні дії інтернет-монополіста: за прямою вказівкою Зіневича цьому споживачеві не надавалися інтернет-послуги, незважаючи на те, що він сплатив за них наперед. 

Із «Бестом» був пов’язаний скандал зі «зливом» даних абонентів. У 2014 році провайдер передав базу телефонних номерів своїх користувачів для проведення агітації передвиборчому штабу Анатолія Федорука. У липні 2018 року ситуація з незаконним використанням персональних даних повторилася. На телефони абонентів «Бесту» розсилалися запрошення на акції, організовані «Громадською ініціативою» Олексія Зіневича проти чинної міської влади в Ірпені. 

Користуючись можливостями монополіста, компанія «Бест» довгий час дозволяла собі зухвало посягати на свободу слова в Приірпінні, а сам Зіневич став найбільшим ворогом свободи слова в регіоні, відзначають автори статті. У 2016 році за наказом Зіневича для користувачів Інтернет-провайдера «Бест» були заблоковані сайти «Зоря Приірпіння», «Ірпінь онлайн», «Правда Ірпеня» та офіційний сайт Ірпінської міської ради. Під натиском громадськості Зіневич був змушений розблокувати вебресурси.

У 2018 році «Бест» удруге незаконно заблокував «Правду Ірпеня». Сталося це після того, як видання опублікувало серію викривальних матеріалів щодо причетності Зіневича до дерибану землі та незаконного вирубування дерев у Лісовій Бучі. І тільки після публічних заяв громадських організацій, відповідних публікацій Інституту масової інформації та інтернет-видання «Детектор медіа» «Правду Ірпеня» розблокували.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені змагаються титуловані орієнтувальники із порушеннями слуху (відео)

Сьогодні, 21:43

Детальніше
«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Всі новини
300x300