Коцюбинчанин Іван Ющенко вдруге став чемпіоном світу з ММА

Photo 2023 02 17 09 26 24

18-річний мешканець Коцюбинського Іван Ющенко став чемпіоном світу з ММА у ваговій категорії 77.1 кг серед молоді. На оголошення результату після фінального поєдинку він вийшов у футболці із зображенням загиблого під Бахмутом чемпіона України зі змішаних єдиноборств Едуарда Костриці.

Чемпіонат світу зі змішаних єдиноборств ММА 2022 проходив у столиці Сербії Белграді. У змаганнях брали участь понад пів тисячі спортсменів з 63 країн світу.

Іван Ющенко провів п’ять боїв і у всіх здобув перемогу. У фінальному поєдинку здолав спортсмена з Вірменії – Спартака Мікаїляна.

У пам’ять про свого колегу і товариша Едуарда Кострицю – чемпіона України зі змішаних єдиноборств, який загинув, захищаючи Україну у січні цього року, на оголошення результату Іван вийшов на ринг у футболці із його фотографією.

«Мене переповнюють емоції! Я дуже щаслива та неймовірно пишаюся своїм сином. І я щиро вдячна всім, хто допоміг йому потрапити на цей чемпіонат. Зокрема, це Родинний фонд Сайферс та Коцюбинський селищний голова Сергій Даніш. Щиро дякую, що в такий нелегкий час для нашої країни ви не припиняєте допомагати. Також дякую тренерам, наставникам Івана і всім, хто за нього уболівав!», — прокоментувала журналістам ITV мама Івана – Катерина Ющенко, депутатка Коцюбинської селищної ради.  

Варто зазначити, що Іван Ющенко тренується в клубі «Гермес» під наставництвом тренера Федора Сердюка.

Нагадаємо, у серпні 2021 року, Іван Ющенко здобув титул чемпіона світу з ММА серед юніорів у ваговій категорії 65 кг. У грудні ж минулого року вчергове став чемпіоном України з бойового самбо, а також переможцем Кубка України з рукопашного бою.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300