Куди діваються безпритульні тварини в Ірпені (відео)

Територія майбутнього центру стерилізації та адопції безпритульних тварин в Ірпені. Район СМУ. Нас зустрічає Ліза — вона тут, як удома. Це, власне кажучи, і є її тимчасовий дім. І єдине місце, де про неї і таких, як вона, є кому попіклуватися.  

Євгенія Мельник, начальник Служби захисту та лікування тварин:
«Знаходимось на стадії будівництва, але тварини в нас уже утримуються, тому що це дуже гостре й болюче питання — їх утримувати немає де. І це взагалі дуже дороговартісна процедура, якщо це робити в приватних клініках, наприклад».

Наразі тут створили вже п’ять вольєрів для собак і модульне приміщення для їхнього карантинування. Ще два приміщення розраховані для здорових та інфікованих котів, і одне – для майбутньої операційної. Вже провели електрику та воду. Восени займуться опаленням і продовжать упорядковувати територію.

Євгенія Мельник:
«Усе, що ми робимо з собаками, з котами — це, в першу чергу, робиться для безпеки  людини. Тобто для того, щоб у місті та його околицях не було таких речей, як сказ та інші вірусні захворювання, які безпосередньо передають саме тварини. У другу чергу, це робиться для добробуту тварин. Тобто ми захищаємо тварин, але тим самим дбаємо й про людей».

А от люди часто вчиняють навпаки: лишають домашніх колись улюбленців напризволяще. Так вчинили й зі старенькою собакою — залишили минулої осені в Стоянці на зупинці, де вона сиділа кілька днів і чекала, що за нею таки повернуться. 

Євгенія Мельник:
«Ми діагностували в неї рак. У неї була така велика 4-кілограмова пухлина. Видалили її, провели лікування, хіміотерапію і залишили її в себе на доживання, оскільки таку тварину дуже важко прилаштувати».

Окрім майже 30 собак із неймовірними історіями життя на утриманні Служби знаходиться вдвічі більше котів. А співробітників тут – лише чотири.

Олександр Набільський, доглядальник:
«Працюю тут доглядальником. Дивлюся за собаками, доглядаю, годую; також є котики».   

Щоби знайти їм господарів, Служба захисту та лікування тварин регулярно влаштовує різноманітні акції для містян. Іноді настільки успішні, що вже протягом дня знаходяться охочі забрати симпатичного безхатька собі.  

Олеся Олійник, засновниця спортклубу «Територія спорту»:
«Він уже хоче у вашу сім
ю. І я впевнена, що такі тваринки вам подарують саме той затишок, якого, можливо, не вистачає у вашій родині».

Микола Ковальчук, керівник «Муніципальної варти»:
«У мене самого вдома три приблуди: собака, кішка і шиншила. У кожної своя сумна доля була. Тому я всіх закликаю: долучайтесь, беріть таких тваринок додому».

З початку цього року майже 200 тварин прилаштували в нові родини. Раніше в Ірпені про такі показники годі було й мріяти.   

Євгенія Мельник:
«Півтора року тому, коли я прийшла, було менше таких випадків. А зараз ми знайшли 12 цуценят і трьох кошенят — і рекордно їх усіх за чотири дні прилаштували. Плюс у тому, що в нас є авто, ми можемо відвезти, у тому, що ми потім гарантуємо стерилізацію. Людей це заохочує, і таким чином у нас виходить такий класний результат».

Наступної суботи, 25 липня, об 11:00 у парку «Центральний» проведуть «котячий ярмарок» у рамках соціального проєкту «Дім усім». Там, окрім розваг і солодощів, ви можете знайти собі нового члена родини.   


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені змагаються титуловані орієнтувальники із порушеннями слуху (відео)

Сьогодні, 21:43

Детальніше
«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Всі новини
300x300