Ліцеїстка з Ірпеня перемогла на Всеукраїнському конкурсі юних науковців

Учениця Ірпінського ліцею інноваційних технологій Ліза Захарова перемогла більше 20 конкурентів на Всеукраїнському конкурсі захисту наукових робіт малої Академії наук, і визнана найкращим науковцем з прикладної математики серед десятикласників України. За допомогою математичних розрахунків дівчина визначила, куди і в яких пропорціях вкладати кошти з найменшими ризиками і найбільшими прибутками.

Ліза Захарова, учениця ліцею «ІЛІТ – МАН»:

«У випадку максимальної дохідності найбільш оптимальним є вкладення в золото – 50%, у долар – 42%, у біткоїн – 8%. У випадку мінімального ризику – у євро 50%, у долар – 49%, у гривню — 1%».

Наукове дослідження Лізи «Формування оптимального інвестиційного портфелю» містить більше тридцяти сторінок. Авторка каже, у своїй роботі використовувала  математичні моделінайбільш прийнятні для економіки України. А бажаного результату вдалося досягнути завдяки інформаційним технологіям.

Богдан Пацай, науковий керівник роботи:

 «При підготовці наукової роботи і взагалі при підготовці до самої олімпіади використовувалися інформаційні технології. Зокрема, обчислювання здійснювалося із використанням комп’ютерних технологій – табличному процесорі. Для того, щоби будь-яка робота, з будь-яких сфер діяльності людини, стала успішною, думаю, що варто використовувати інформаційні технології в повному обсязі»

Водночас керівник наукової роботи Лізи зазначає, що інформаційні технології допомагають зробити лише рутинні обчислення і розібратися в деяких нюансах, але основною  якістю все ж залишається уміння розв’язувати математичні приклади. В дирекції закладу кажуть,  у своїх вихованців вірять, а тому перемога Лізи не була несподіваною.

Леся Харитоненко, директор  ліцею «ІЛІТ-МАН»:

«Ми переконані в силах і знаннях наших учнів, а також наших викладачів, які готують наших дітей до олімпіад та написання наукових робіт. Захарова Єлизавета виборола ІІІ місце в області на олімпіаді, представляючи свою наукову роботу у секції математики Малої академії наук, виборола І місце по Україні, чим ми і пишаємося».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300