Маркушин поділився з учасниками німецько-української конференції досвідом співпраці Ірпеня й Борни

Photo 2022 10 12 15 54 38

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин долучився до роботи П’ятої німецько-української конференції партнерств, яка відкрилася сьогодні в місті Аугсбург (ФРН), та поділився з її учасниками успішним досвідом співпраці Ірпеня й німецького міста-побратима Борни.

Маркушин узяв участь у конференції в онлайн-режимі: через масовані ракетні удари по Україні він відмовився від поїздки в Німеччину, аби залишатися зі своєю громадою.  

Як відзначили організатори форуму, «співпраця міста Ірпінь із містом Борна є одним із найкращих прикладів німецько-українського співробітництва і, поза сумнівом, досвід міста Ірпінь може стати корисним і для інших територіальних громад».

«Як я вже розповідав неодноразово, разом із нашими німецькими партнерами ми спільно реалізували чимало проєктів, зокрема, в освітній та медичній сферах, сфері пожежної безпеки, а зараз реалізуємо ініціативу, в рамках якої в Борні проходять реабілітацію та протезування восьмеро українських захисників. Крім того, громада Борни надала безпечний прихисток понад 200 жінкам і дітям з Ірпеня. Нашу співпрацю називають зразком для інших взаємин українських і німецьких міст», – зазначив на своїй сторінці у фейсбуці Маркушин.

Він зауважив, що провідною темою цьогорічної конференції є діяльність українсько-німецьких партнерств з точки зору відновлення міст України. «І я маю велику надію, що Ірпінь, як місто, що найбільше на Київщині постраждало від бойових дій, отримає допомогу від наших закордонних друзів. Ми не здаємося! Не опускаємо руки! Стукаємо у всі двері і просимо про допомогу. Просимо у міжнародних партнерів та організацій допомоги у відбудові нашого міста, відновленні і розвитку економіки, налагодженні партнерських відносин, інвестицій у вигляді будівельних матеріалів, патронажі над пошкодженими об’єктами», – наголосив мер Ірпеня.

Він висловив подяку Сервісний Службі «Engagement Global» за організацію конференції та багаторічну потужну фінансову підтримку партнерства Ірпеня і Борни. «Також вкотре дякую пані Сімоне Людтке, яка 14 років очолювала Борну, пану Оліверу Урбану – новому меру Борни, всій громаді Борни та народу Німеччини за підтримку нашої громади та України у цей складний для нас час», – додав Олександр Маркушин.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300