Міністр оборони Словенії високо оцінив героїчний подвиг Ірпеня (відео)

Понівечений, але нескорений Ірпінь продовжує вражати світ своєю незламністю. Побачити місто-герой на власні очі приїхав Міністр оборони Словенії Мар’ян Шарець. Він побував на скаліченій війною вулиці 10-а лінія. Тут від міського голови Олександра Маркушина дізнався про героїчну оборону міста та перспективи відбудови зруйнованого.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Зараз за програмою «United24″ будуть реконструюватися сім будинків і повністю відновлюватимуться ще два будинки».

Показали гостю і знищений ущент Будинок культури та сусідній розстріляний стадіон «Чемпіон». Тут Міністр оборони Словенії поцікавився в мера Ірпеня його особистою історією боротьби з ворогом.

Мар’ян Шарець:
«Дуже цікаво, що ви – мер міста – очолили територіальну оборону. Ви маєте військову спеціальність?»

Олександр Маркушин:
«Я офіцер запасу Збройних сил. На мене надіялася громада, і покинути місто я просто не міг. Ми з нашим підрозділом, якби треба було, якби так сталося – назавжди залишилися б [на полі бою] в Ірпені, але б не відступили і не покинули б наше місто».

Мар’ян Шарець також поцікавився головними потребами міста, окрім забезпечення людей дахом над головою. Олександр Маркушин попросив сприяти в забезпеченні країни зброєю.

Олександр Маркушин:
«На сьогоднішній день ми чітко розуміємо, що росію ми можемо подолати, якщо в нас буде зброя, і Україна потребує більше зброї. Бо тільки тоді, коли ми переможемо, припиняться ці кляті обстріли ракетами, тільки тоді ми зможемо повноцінно, в нормальному режимі відбудовувати нашу країну. І цивільні, і військові, і Європа – це одна команда, і ми подолаємо всі разом ворога».

Враженнями від побаченого й почутого Міністр оборони Словенії поділився на «цвинтарі» розстріляних автівок в Ірпені.

Мар’ян Шарець:
«Ірпінь був критичною точкою, і якщо б Ірпінь упав, то й Київ міг упасти. Тому дуже правильно говорити, що Ірпінь – це місто-герой. Українці вже показали всій Європі та всьому світові, що життя триває, поки є надія на краще майбутнє. І ми всі впевнені, що українці переможуть. Ми допомагали й будемо продовжувати допомагати, тому що це найменше, що ми зараз можемо зробити для українців, для свободи Європи та спільної перемоги».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300