Реклама

Молодіжний парламент Ірпеня відзначає свій перший день народження (відео)

Українська підкорювачка Евересту Антоніна Самойлова, американський політолог Том Палмер, заступник Міністра освіти і науки України Михайло Винницький. Із цими та багатьма іншими яскравими особистостями мали змогу познайомитися ірпінські школярі у межах проєкту «Лекторій», який започаткував Молодіжний парламент Ірпеня.

А ще шахові турніри, благодійні заходи, відкриття першого в місті молодіжного простору. Сьогодні Молодіжний парламент відзначає свій перший день народження.

Олександра Ільніцька, президентка Молодіжного парламенту Ірпеня:

«Насправді мені навіть не віриться, що пройшов уже цілий рік. Дійсно, 23 серпня 2023 року було офіційно зареєстровано Молодіжний парламент Ірпеня. Мені дуже приємно, що ідеологія, яку ми заклали в організацію – це, власне, ком’юніті людей, які хочуть втілювати свої проєкти, створювати нове і розвивати громаду до сучасних стандартів, бути творцями змін. І нам це вдалося».

Саме президентка Молодіжного парламенту Олександра Ільніцька ініціювала створення першого в Ірпені молодіжного простору «Ko_Laba». Це – місце у якому є все необхідне, щоб навчатися, розвиватися та просто гарно проводити час.

Тая, мешканка Ірпеня:

«Тут ми дійсно можемо займатися сучасними технологіями. Тим, що нам допомагатиме жити в майбутньому».

Молодіжний парламент – це спільнота амбітних молодих людей, яких об’єднує бажання розвитку. Це – волонтери, громадські діячі, спортсмени. Співзасновниця Молодіжного парламенту – ірпінська борчиня, дворазова призерка Олімпійських ігор Ірина Коляденко.

Ірина Коляденко, срібна призерка Олімпійських ігор у Парижі, чемпіонка Європи з вільної боротьби

«Розвиток іде за молоддю звісно. Навіть я скажу в спорті так само – розвиток іде все-таки за молоддю, а далі вже підтримка більш дорослого покоління. І так в принципі, і в політиці. Ми працюємо, щоб підтримувати молодь, їхні ініціативи для розвитку нашого прекрасного міста».

За рік своєї діяльності Молодіжний парламент організував та долучився до організації чималої кількості тематичних, суспільно-важливих заходів. А головне – об’єднав однодумців, у яких попереду ще багато планів.

Марина Латогуз, членкиня Молодіжного парламенту Ірпеня:

«Попри те, що наша команда дуже багатогранна, різностороння, це не заважає нам рухатися в одному напрямку задля розвитку міста, підтримки нашої молоді, певного поштовху до дій, тому що разом ми сила».

Олександра Ільніцька, президентка Молодіжного парламенту Ірпеня:

«Я впевнена, що далі буде набагато більше цікавих проєктів, заходів і люди все ж таки будуть вбачати сенс Молодіжного парламенту, який ми заклали».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!