Реклама

На Київщині знешкодили вже майже 210 тисяч вибухонебезпечних предметів

Photo 2023 06 13 11 40 56

На території Київської області спеціалісти знешкодили вже майже 210 тисяч вибухонебезпечних предметів. На сьогодні у регіоні ідентифіковано 17 тисяч гектарів небезпечної території. Щоб пришвидшити її розмінування Київська обласна військова адміністрація виділяє на це більше коштів. Про це інформує очільник КОВА Руслан Кравченко.

Загалом на території Київської області обстежили 4690 об’єктів, майже 2400 кілометрів доріг, 172 кілометри залізничних колій та 1504 кілометри ліній електропередач. Але на розмінування всього регіону, за словами Кравченка, потрібно ще 30-70 років.

«Ми не маємо стільки часу. Працюємо системно, робимо акцент на прискоренні темпів розмінування області. Це наш пріоритет. Основні складові цього процесу: вартісна техніка та кваліфіковані спеціалісти. Це дозволить доукомплектувати наявні підрозділи операторів протимінної діяльності та створити нові», — зазначає Руслан Кравченко.

Минулого тижня Київська обласна рада підтримала проєкт змін до програми «Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру». Тепер програмою передбачено фінансування на розмінування Київщини. На виділені кошти будуть покращувати матеріально-технічне забезпечення операторів протимінної діяльності, проводити заходи з інформування населення, навчання тощо.

«Наша мета – безпека регіону та його жителів. А це – обстежені та очищені від небезпеки дороги загального користування, об’єкти критичної інфраструктури, землі сільськогосподарського призначення, місця перебування громадян тощо. Упевнений, заплановані заходи та тісна співпраця з усіма операторами протимінної діяльності допоможуть покращити якість і швидкість очищення нашої області від вибухонебезпечних предметів», — зазначає очільник КОВА.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама