На набережній в Ірпені відзначили свято Водохреща (фото)

82993058 2662636467356192 2464984750259961856 O

Сьогодні, в день Хрещення Господнього, в Ірпені на Київщині відбулися народні святкування. Опівдні на набережній ріки Ірпінь з боку вулиці Стельмаха зібралися містяни, щоб разом відзначити свято й узяти участь у традиційному купанні.  

Серед учасників святкування були перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин, заступниця мера Юлія Устич, депутати й керівники структурних підрозділів міської ради, очільники міських підприємств і закладів. Олександр Маркушин привітав усіх ірпінців: «Від себе особисто та від усієї міської ради вітаю кожного жителя ірпінської громади з великим святом! Бажаю всім міцного здоров’я і світлих думок. Хай множиться добро у кожній родині й у нашій країні!»

Охочих окунутися в крижану воду цього разу було багато – як досвідчених «моржів», так і тих, хто спробував зробити це вперше. На березі чергували рятувальники, медики, поліцейські, «Муніципальна варта». Комунальники розпалили багаття. Усіх присутніх пригощали гарячим супом і чаєм – частування забезпечило Комунальне виробниче підприємство громадського харчування. Також можна було скуштувати плов і шашлики. А ірпінські богатирі розігрівалися під час змагань із гирьового спорту.

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300