Реклама

Ні пройти, ні проїхати: піщані проблеми вулиць Ірпеня (відео)

На вулицю Південну в Ірпені відмовляється приїжджати таксі, бо тут автівки грузнуть у піску. Асфальту тут не було ніколи, а ось такі піщані дюни дошкуляють місцевим мешканцям вже близько року. Раніше стара ґрунтова дорога на цій вулиці була утрамбована, але минулого року водоканал проводив тут свої роботи. Після цього частина вулиці перетворилася на піщане трясовиння. 

Людмила, місцева мешканка:

«Ну от мами з візочками, уявіть, як тут пройти з візочком: дитину тягнеш і візочок тягнеш, бо по-другому ніяк».

Наталія, місцева мешканка:

«Там машини і замітають, красиво так, аж душа радіє. На Озерній теж… А тут скільки цієї дороги?».

Людмила, місцева мешканка:

«Навіть вийти в парадному вигляді! Поки дійдеш, то потім стоїш ось там на асфальті витираєш взуття, бо реально без пилюки тут ніяк».

Коли ж починається сезон дощів, проблеми людей подвоюються. Часто вийти із власного двору просто неможливо.

Людмила, місцева мешканка:

«Тут просто річка!  Як іде вода, великі потоки, то тут просто річка, бо вся вода з усіх вулиць потоком іде на Озерну».

Наталія, місцева мешканка:

«Я завтра буду йти ще до мера, бо що це таке?!»

Місцевий депутат Антон Головенко каже, що у міськраді про проблему вулиці Південної знають. 

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради:

«Ми з міським головою їздили по цих вулицях, він знає про ситуацію, ми час від часу нагадували. Ми зараз говоримо навіть не про капітальний ремонт, ми говоримо про якісь заходи, щоб як мінімум могла проїхати сюди автівка, як власники житла, так і якісь служби. Треба пісок прибрати і засипати щебенем. Це як мінімум».

Сусідня із Південною – вулиця Довженка. Тут така ж біда: багато піску і великі проблеми під час дощів. Пані Владислава розповідає, місцеві роками просять навести лад на цій дорозі.

Владислава, місцева мешканка:

«Я в мерії була декілька разів, збирала підписи всіх людей. Скільки у нас тут було інвалідів-візочників! Вже їх нікого немає… ми страждаємо від цього. А коли тече вода, то тут як річка, від паркану до паркану . Я тут з 72-го року, вже  у трьох мерів була».

Мешканцям вулиці Троїцької також вже давно дошкуляє постійне підтоплення дороги та пісок. Він тут теж з’явився після робіт водоканалу.  

Маріанна, місцева мешканка:

«Останні пів року це взагалі якийсь жах! Тут водоканал щось робив, але нічого не зробили, не утрамбували, все покинули і поїхали. Хоча б засипали нам гравієм, утрамбували б, щоб можна було ходити. Я розумію, асфальт може не на часі, але хоч що-небудь зробити».

Через нерівний рельєф вулиці під час злив у низині збирається море води. Щоб її відкачати нерідко викликають навіть рятувальників. На вирішення цієї проблеми місцеві чекають дуже давно. 

Олена, місцева мешканка:

«Обіцяють, обіцяють, обіцяють… Усім мерам, які тут були, починаючи від Скаржинського, ми писали звернення і підписували. Вже тих людей, які підписували немає… з них лишилася лише я і ще одна сусідка».

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради:

«Я привозив сюди і заступників міського голови і міського голову привозив – вони виконавча влада. Я депутат, я ходжу зі зверненнями, я звертаю увагу, але вони – виконавча влада, вони повинні це все продумати».

За словами депутата Антона Головенка, на його окрузі вулиці Троїцька, Південна і Довженка – одні з найпроблемніших і вкрай потребують уваги комунальних служб. Якщо прохань людей вкотре не почують у міськраді, обіцяє діяти радикально. 

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради:

«Ну от я собі бачу так: що наступна сесія, коли буде погоджувальна рада, всі питання погоджуються, я буду казати, що я всіх люблю, поважаю, але є мій округ. У мене є три вулиці. І якщо вони не стоять у порядку денному, я ні за які питання не голосую: ні за війну, ні за соцзахист, ні за що. Хай як хочуть, так і сприймають. По-іншому цю дорогу ніхто не зробить». 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!