Реклама

Olympic Dreams розвиває україно-словацьку спортивну співпрацю: відбувся вже 5 кемп для юних олімпійців

Olympic Dreams розвиває україно-словацьку спортивну співпрацю: відбувся вже 5 кемп для юних олімпійців

Днями у Словаччині, у місті Міхаловце відбувся п’ятий спортивний табір із дзюдо проєкту Olympic Dreams. Понад 50 молодих спортсменів з постраждалих від війни регіонів України, зокрема з Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Чернігова, Вінниці, а також з Херсонської області, долучилися до словацьких спортсменів задля здобутку міжнародного досвіду для розвитку українського спорту. 

Спортивний табір став можливий завдяки плідній співпраці команди проєкту Olympic Dreams, Федерації дзюдо Словаччини, Посольства України у Словаччині, Міністерства туризму та спорту Словацької Республіки, Академії дзюдо в Кошице та мера міста Міхаловце Мирослава Дуфінця (Miroslav Dufinec).

«Проєкт Olympic Dreams залишається відданим своїй місії зі збереження олімпійського резерву України – ми продовжуємо підтримувати талановиту спортивну молодь, надаючи їм необхідні ресурси й можливості для тренувань. Забезпечення наших дітей системним та безцінним міжнародним спортивним досвідом є нашим пріоритетним завданням”, – зазначив меценат та ідеолог проєкту Анатолій Бойко.

Photo 2024 08 27 19 54 17

З українськими дзюдоїстами займалися одні з кращих тренерів Словаччини – Габрієль Чопак (Gabriel Čopák), Домініка Кінцелова (Dominika Kincelová), Йозеф Ленчес (Jozef Lenčeš) та Ян Гекко (Ján Gecko), а також відомий тренер з Франції – П’єр Нейра (Pierre Neyra).

Photo 2024 08 27 19 54 16
Тренер з дзюдо П’єр Нейра та СЕО проєкту Olympic Dreams Олександра Новікова

“Ми раді вкотре приймати українських спортсменів у нашій країні, приємно вражені рівнем їхньої підготовки та готові разом, спільно покращувати навички наших атлетів. Тому в рамках цієї, вже сталої співпраці між нашими країнами, ми плануємо продовження хорошої традиції й у 2025 році”, – підкреслив державний секретар Міністерства туризму та спорту Словаччини Ян Крішанда (Ján Krišanda).

Нагадаємо, що минулого тижня учасники проєкту Olympic Dreams взяли три золоті, одну срібну та дві бронзові медалі на Tournament New Generations VOT Valencia з дзюдо. Відбулось це по завершенні великого тренувального табору Valencia Training Camp New Generations, який проходив в Іспанії. У змаганнях брали участь атлети з України, Ізраїлю, Іспанії, Франції та інших країн.

Також нагадаємо, що в травні 2024 року відбувся четвертий у Словаччині кемп міжнародного проєкту спортивних таборів Olympic Dreams. Юні українські боксери Ужгородської федерації боксу за підтримки Міністерства туризму та спорту Словацької Республіки, Slovenská boxerská federácia, Національного спортивного центру Словаччини та особисто президента Федерації боксу Словаччини Томаша Ковача (Tomáš Kovács) провели тиждень тренувань у спортивному комплексі Akadémia Tomiho KIDA. До цього табори Olympic Dreams у Словаччині відбувались у вересні 2024.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!