Оновлене інфекційне відділення Ірпінської лікарні готове приймати пацієнтів (відео)

Три тижні — саме стільки знадобилося, щоби капітально реконструювати приміщення інфекційного відділення Ірпінської центральної лікарні. Від старої будівлі, яка не бачила ремонту з 60-х років минулого століття, тут залишилися хіба що фундамент і стіни.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Нова покрівля, нове утеплення, нові вікна, двері, прибудинкова територія повністю оновлена і, звичайно, всередині все теж нове: вода, каналізація, теплопостачання, розводка освітлення».  

Всередині обладнано 9 боксів, де водночас можуть лікуватися щонайменше 40 хворих, а при необхідності — й 50. Кожен блок – з окремим входом. Сучасні ліжка, що можуть підніматися чи опускатися за допомогою пульта. Над кожним – спеціальна медична панель, до якої за потреби під’єднується необхідне обладнання, а найголовніше – підведено тривожні кнопки та систему кисню.

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня»:
«Кожен бокс обладнаний системою подачі кисню — не тільки чистого кисню, а й стиснутого повітря, яке використовується для апаратів штучної вентиляції легенів. На даному етапі в нас стоїть киснева рампа. Але Ірпінська міська рада нам виділила мільйон для придбання кисневого генератора, який у подальшому дасть змогу цьому відділенню бути незалежним від постачальників кисню, виробляти кисень самостійно».

Вже зараз в інфекційному відділенні Ірпінської центральної лікарні встановлено чотири апарати штучної вентиляції легень. Ще шість доставлять протягом місяця.  

Також приміщення оснастили безпечними ультрафіолетовими лампами та сучасною системою фільтрації води. Крім того, обладнано спеціальну автоматичну систему вентиляції, якої раніше в приміщенні не було взагалі.

Антон Довгопол:
«Кожен бокс обладнаний системою приточно-витяжної вентиляції, яка також має функцію підігріву і систему виставлення температури подачі повітря, кондиціювання. Створює мікроклімат».

Максим Іонов, директор департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації:
«Пройшовшись по відділенню, бачу, що воно забезпечене, я б сказав, на рівні європейської клініки, є абсолютно нормальне необхідне медичне обладнання. Я по області їжджу щодня, і, на жаль, не кожна лікарня може похвалитися такими речами».

Уже сьогодні в оновлену будівлю почне перебиратися персонал відділення та чотири пацієнти, які тимчасово перебували у головному корпусі центральної лікарні. За вихідні планують переїхати повністю.

Дмитро Кабановський, завідуючий інфекційним відділенням ІЦМЛ:
«Змінилось абсолютно все, тобто нічого старого не залишилося. Усе нове, усе працює, все чистенько, акуратненько, і, звичайно, ми всі задовлені».

Марія Зощак, лікар-інфекціоніст:
«Ця подія не може не радувати, тому що працювати в тих умовах, які були до цього — це було некомфортно, незручно і пригнічувало настрій. А зараз ми можемо бути впевнені і спокійно приступати до своєї роботи, до своїх обов’язків».

Ремотували інфекційне відділення спільними зусиллями громад Ірпінського регіону та міста Бучі. Кошти на реконструкцію були виділені з бюджетів Ірпеня, Бучі, Коцюбинського, Ворзеля. Але головний вклад зробили місцеві підприємці.

Олександр Маркушин:
«Приблизний кошторис — до 15 мільйонів. І мільйонів 11 чи 12 — це приватні гроші. Ми зверталися до людей, до підприємців, і вони нам допомагали. Всі дуже багато допомогли, я не хочу окремо виділяти одного-другого-третього — це буде неправильно. Але всім дуже дякуємо, хто допоміг».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Всі новини
300x300