Опалювальний сезон у Коцюбинському розпочався вчасно

Зінаїда:
«Ви помацайте – хороша тепла батарея. Відчуваєте, яке тепло? І в кімнаті тепло. Я дуже вдячна, дуже задоволена теплом, що дали вчасно».

Кореспондент:
«А Ви сусідів своїх знаєте? Як у сусідів?»

Зінаїда:
«Теж добре, тепло в них. Кругом тепло».

Мешканка Коцюбинського пані Зіна вже й не сподівалася, що таке можливо. Адже вперше за чотири роки опалювальний сезон у селищі розпочався вчасно. Тепло стало не лише у приватних оселях, а й у соціальних установах. У школі №18, наприклад, підтверджують: тепла вода доступна до всіх точок опалювальної системи. Батареї теплі, але проводять налагоджувальні роботи, щоб температура була ще вищою.

Олександр Червоний, заступник директора ЗОШ №18:
«Процес формування внутрішніх комунікацій зараз триває. Але батареї теплі, і в тих місцях, де, можливо, недостатня температура, ми проводимо роботи для підвищення її рівня».

Для місцевої влади питання тепла в селищі було номером один. А тому до опалювального сезону готувалися завчасно.

Сергій Даніш, в. о. Коцюбинського селищного голови:
«До опалювального сезону ми почали готуватися відразу після його закінчення в цьому році. Ми готували всі відповідні документи, співпрацювали з обласною радою, з «Нафтогазом України» і спільними зусиллями отримали ліміти. Виконали всі вимоги «Нафтогазу України». Дякую обласній держадміністрації, яка в усьому підтримувала нас, підказувала, тримала руку на пульсі. Справились ми з цим».

В Управлінні ЖКГ зауважують: аби селище не залишилося без тепла й опалювальний сезон розпочався вчасно, потрібно було реструктуризувати мільйонні борги, які накопичилися за попередні сезони. Адже це була обов’язкова умова отримання лімітів газу.

Сергій Слухай, в. о. начальника УЖКГ:
«У цьому напрямку ми працювали, починаючи з липня. Нам вдалося поукладати договори реструктуризації заборгованості».

Процедура запуску тепла непроста. Розблокувати засувки на подачу газу можуть лише представники облгазу. Через велику завантаженість до Коцюбинського вони приїхали 29 жовтня. Цього ж дня тепло подали в усі будівлі, окрім тих, які обігріває Київ.

Петро Пушанко, заступник Коцюбинського селищного голови:
«На сьогодні в нас у селищі є декілька будинків у районі ДОЗа, які на даний момент не опалюються. Ці будинки опалюються від котельні міста Києва, яка знаходиться на вулиці Робітничій. На даний час туди не дали тепла у зв’язку з аварійною ситуацією в мережі даної котельні. Ми, на жаль, не можемо впливати на ці будинки щодо опалення».

Цього разу до зими готувалися в Коцюбинському передбачливо. Котельні селища запаслися ще й палетами, щоб на випадок непередбачених ситуацій з газом можна було скористатися резервним твердопаливним котлом.

Петро Пушанко:
«Якщо не буде великих морозів, у такому випадку можна буде запускати палетний котел – використовувати палети для економії газу і, звичайно, для економії коштів».

Дві основні котельні Коцюбинського – на Доківській і Меблевій – які обігрівають більшу частину селища, вже працюють на всю потужність.

Петро Пушанко:
«Крім цього, є чотири дахові котельні, які теж були запущені в роботу і надають тепло людям».

Початок опалювального сезону показав, наскільки важливою виявилася і заміна тепломереж у селищі. Труби розпочали міняти ще весною і працювали над цим усе літо.

Сергій Даніш:
«Ми в цьому році замінили 36% тепломережі Коцюбинського. Дуже були великі тепловтрати, поки доходило тепло до домівок. Я думаю, зараз це набагато покращиться, і за два-три роки ми замінимо всі труби теплопостачання».

Наразі тепло запущене в усі будинки селища і триває процес стравлення повітря із систем обігріву помешкань. Ця технічна процедура відбувається щоразу на старті опалювального сезону. Тож якщо у когось батареї не приймають тепла, ЖЕК просить повідомляти про це.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300