Перевізники вимагають від Київської облдержадміністрації скасувати нове обмеження кількості пасажирів

Imgonline Com Ua Bigpicture 4ktxmvmxfk (1)

Автотранспортні підприємства вимагають від влади Київщини скасувати запроваджене 21 березня обмеження кількості пасажирів, згідно з яким у салонах автобусів дозволяється заповнювати лише 50% місць для сидіння. Про це йдеться в листі громадської організації «Український транспортний союз», адресованому голові Київської облдержадміністрації Василю Володіну. Перевізники заявляють, що в іншому випадку для продовження пасажирських перевезень доведеться збільшити вартість проїзду вдвічі.

Автори звернення зазначають, що, перевозячи пасажирів лише на місцях для сидіння, вони ще мали можливість купувати пальне та виплачувати зарплату працівникам, хоча «за іншими зобов’язаннями нарощувалися борги». «Перевезення з обмеженням 50% не дасть можливості збирати кошти навіть на паливо. Єдиний вихід – підняття вдвічі вартості перевезень, але це спричинить соціальну напругу серед населення області… Вимагаємо негайно відмінити додаткові обмеження при здійсненні регулярних перевезень», – підкреслюється в листі.

Також перевізники закликали облдержадміністрацію розробити програму підтримки автотранспортних підприємств у зв’язку з запровадженням карантинних обмежень, надати їм право під час карантину самостійно зменшувати кількість автобусів на маршрутах, визначити обсяги компенсації за перевезення пільгових категорій населення та ініціювати відповідні зміни в обласному бюджеті, винести на розгляд обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій питання «про обмеження перевезення пільгової категорії населення, що підлягає обов’язковій самоізоляції, а саме осіб, які досягли 60-річного віку».         

Крім того, автори звернення закликають обласну адміністрацію відмовитися від права регулювати тарифи на проїзд, а також ужити заходів для унеможливлення діяльності нелегальних перевізників.           

«Просимо терміново провести нараду з перевізниками Київської області під Вашим головуванням з метою напрацювання термінових шляхів виходу регулярних пасажирських перевезень із кризи, спричиненої карантинними обмеженнями та недобросовісною конкуренцією на ринку перевезень», – зазначається в листі.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
Всі новини
300x300