Реклама

«По-кутках» Ірпінської громади управлінці та депутати вислуховували проблеми мешканців (відео)

Ближче до людей. У села Ірпінської громади повертаються традиційні зустрічі з місцевими управлінцями та депутатами.

Катерина Пасюк, депутатка Ірпінської міської ради:

«Ми побачили, що, на жаль, втрачається комунікація. Люди не всі мають можливість або бажання бути в соцмережах. Тому вони не повністю володіють інформацією або до них доходить інформація перевернута, і це неправильно. Люди зачиняються в себе в будинках, зачинаються в собі зі своїми проблеми, не довіряють владі».

Так звані зустрічі «по-кутках» цими вихідними відбулися в різних місцях Ірпінської громади. Наша знімальна група побувала на трьох із них. 

На кожному кутку були власні запитання до влади. Анатолія турбує доля поховань військових на місцевому кладовищі.

Анатолій, мешканець Михайлівки-Рубежівки:

«Якийсь обеліск поставить чи шо? Хлопців неначе собак під забором ховають. Нема нічого».

На зборах стало відомо, що вже на наступну сесію Ірпінської міськради винесене питання про виділення перших коштів на початок облаштування Алеї Слави.

Катерина Пасюк, депутатка Ірпінської міської ради:

«Коли Ви в’їжджаєте в Рубежівку, кожен флагштог і кожен прапор, це буде як воїн, який стоїть на в’їзді в село».

Підняли й питання базових послуг у місцевих амбулаторіях.

Оксана, мешканка Михайлівки-Рубежівки

«Елементарні аналізи ідуть за кошти. Плюс капельниці, плюс уколи. Заключенні декларації, кошти ідуть за пацієнтом. Всі ці процедури повинні робитися безкоштовно».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Це означає, що воно не пакетується і вони додають це як платні послуги. Ми два тижні тому були в Козинцях й так також це питання було. Я попросив керівника первинки нашої Андрія Левківського, він зараз готує подання на сесію, програму підтримки саме населених пунктів громади, не Ірпеня, щоб ось такі там самі елементарні послуги спробували додати гроші з бюджету лікарям».

Багато питань було й до директора ще молодого комунального підприємства «Рідне село».

На вулиці Роговенка місцеві мешканки поскаржилися, що вже не в змозі доглядати за канавами природного водовідведення біля їхніх будинків і хотіли б передати їх на баланс комунальників.

Світлана, мешканка Михайлівки-Рубежівки:

«Два директора: старший і менший. Тьотя Валя 60 год косить, я тут живу 40 год і ми цю яму косим-косим. Бензін треба заплатить, мужика попросить покосить, ми з бабою Вальою вигрібаємо. Ми хочемо це передать комунальному підприємству і забуться за цей кошмарний сон».

Віталій Хоменко, директор КП «Рідне село»:

«Приїде екскаватор, почистимо, зробимо уклон, щоб ця вода стікала дал,і як по природньому руслу йде з однієї вулиці, на другу і далі переходить в третю і вже потім впадає в річку Мислін. Це наш скажемо робочий телефон: 063 857 57 63. Практично можна сказати цілодобово. У нас немає такої інфраструктури, щоб вночі, хіба що десь там дерева попадають — можем приїхати. А так субота, неділя всі на зв’язку».

Питань було ще дуже багато. Усі висвітлити в одному сюжеті не вдасться. Однак на більшість представники влади чи комунальники дали відповіді.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Багато питань дійсно вирішується на місці. Звертається увага комунальних служб, профільних служб міста і питання вирішуються, тому працюємо на цьому напрямку. Ті, що більш глобальні, такі як: очисні споруди, добудова садочку, харчування в школах і садочках — також інформуємо людей. Їм також важливо почути інформацію, почути позицію. Що не сидимо, не чекаємо, а рухаємося усією командою у цьому напрямку. Тому важливо проводити такі зустрічі у будь-якому випадку».

Наступні збори «по-кутках» планують провести уже через декілька місяців. Якщо ж у Вас з’явиться питання чи проблеми раніше, можна звернутися до першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука. Кожну середу з 9.00 до 11.00 він проводить особистий прийом мешканців у будівлі старостату.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!