Президента просять присвоїти звання Героя України артисту Паші Лі, який загинув в Ірпені

Photoeditorsdk Export 2022 05 23t142935.566

На сайті Президента України з’явилася петиція з проханням посмертно присвоїти звання Героя України актору театру і кіно, співаку й композитору Павлові Лі, який загинув в Ірпені 6 березня, рятуючи мешканців міста. Про це пише «Апостроф».

«Відомий український актор Паша Лі трагічно загинув від обстрілів російських окупантів. 33-річний артист добровільно вступив до лав тероборони ЗСУ 1 березня, але через п’ять днів загинув під час бомбардування Ірпеня. 6 березня він допомагав евакуюватися мирним жителям із міста», – зазначає видання. 

Подробиці загибелі актора повідомила в соцмережі співачка Камалія: «Мій модератор Діма отримав важкі поранення у живіт, спину, куля пройшла навиліт, обидві ноги! Разом із Пашею Лі вони служили в одному батальйоні. Обидва були тяжко поранені під час евакуації людей і дітей із палаючого будинку в місті Ірпінь. Вони зняли свої бронежилети та ними прикривали дітей від куль російських орків. Усіх 9 дітей врятовано! На жаль, Пашу Лі не вдалося врятувати… Слава нашим українським героям!»

За день до смерті Паша Лі опублікував оптимістичний допис: «За останні 48 годин є можливість сісти та світлину кинути про те, як нас бомблять, а ми посміхаємось, тому що впораємось і все буде Україна! Ми працюємо!»

Від 19 травня, коли було опубліковано петицію, її підписали понад 300 людей, усього ж необхідно зібрати 25 тисяч голосів.

Паша Лі (Павло Романович Лі) народився 10 липня 1988 року в Євпаторії. Грав у київському театрі «Колесо», знімався в кіно та рекламі. Найвідоміші фільми з його участю – «Штольня», «Тіні незабутих предків», «Правило бою», «Зустріч однокласників», «Провінціал», «Мирний-21».

Широку популярність актор отримав завдяки шоу «Фабрика зірок». Після участі у вокальному змаганні під продюсерством Ігоря Гончаренка з’явився проєкт «Паша Лі». У репертуарі артиста були такі відомі пісні як «Я тебе малюю», «Лебедина», «Пішли зі мною», «Твоє серце».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300