Реєстратури амбулаторій Ірпеня відтепер працюють по-новому (відео)

Не реєстратор, а медичний адміністратор. В амбулаторіях сімейної медицини Ірпеня на Київщині запровадили новий підхід в обслуговуванні пацієнтів.

Андрій Левківський, директор КНП «Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги»:
«Амбулаторія починається з реєстратури. Ми звикли до реєстраторів як до людей, які сидять у реєстратурі й заповнюють карточки. І, як правило, це якась бабуся, яка нічого не знає й відправляє пацієнта кудись, і він не отримує кінцевого результату. А адміністратор – це менеджер, який управляє подіями в медичному закладі».

Адміністратора наділили  широкими функціями – він має організовувати весь процес прийому пацієнтів, а для цього повинен володіти всією інформацією щодо відвідувань,  роботи і розкладу лікарів, функціонування закладу в цілому. І найголовніше – пацієнт має отримати від нього не лише якісні роз’яснення, але й ввічливе ставлення до себе. Цьому всьому адміністраторів ірпінських амбулаторій вчили на спеціальних тренінгах.

Майя Сторожук, адміністраторка амбулаторії №5:
«Пацієнти дуже часто приходять уже з поганим самопочуттям і, відповідно, з поганим настроєм, і адміністратор на вході повинен розуміти, що людина може мати абсолютно різні емоції – як позитивні, так і негативні. Відповідно, намагаємося максимально правильно зорієнтувати пацієнта, заспокоїти, тому що часом це є найважливіше».

Лікарі кажуть – таких змін державна медична система потребувала вже давно. Адже робота на рецепції впливає не лише на настрій пацієнта, але й на престиж усього закладу.

Оксана Крупенко,  завідувачка амбулаторії №5:
«Зараз ми вже це відчуваємо на реакції пацієнтів, які приходять до нашого закладу: вони задоволені, вони рекомендують цей заклад своїм знайомим, колегам – їм комфортно тут».

Стали адміністраторами не всі, хто працював у реєстратурах амбулаторій. Пропозицію прийняли лише ті співробітники, які захотіли розвиватися й отримувати нові навички. Зараз зарплата адміністраторів дорівнює зарплаті медсестер. А реєстраторам колись платили, як санітаркам, каже Андрій Левківський. До речі, 50% адміністраторів, які працюють в ірпінських амбулаторіях, мають вищу освіту.

Андрій Левківський:
«Усі зміни направлені на роботу з якістю надання медичної допомоги. Класно, коли людина, яка зателефонувала чи звернулася в амбулаторію, отримала вичерпну інформацію й лишилася задоволеною кінцевим результатом, якістю надання медичної допомоги».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300