Реклама

Рятувальники Київщини провели тренувальні навчання в Ірпінському ліцеї №3 (відео)

Сирена, дим, рятувальники та постраждалі – у дворі ірпінського ліцею № 3. На третьому поверсі навчального закладу спалахнула пожежа.

На щастя, все це – імітація. Такі тренувальні навчання для підвищення кваліфікації на Київщині проводять працівники ДСНС спільно з поліцією та групою швидкого реагування «Червоного Хреста».

Євген Варава, командир загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України у Київській області:

«Ми коли тренуємося, то ми не проговорюємо зі своїм особовим складом сценарій. Ми даємо мінімальні дані, але не показуємо місце відпрацювання, ми не говоримо скільки буде постраждалих. Тому, коли вони приїжджають на місце і це все бачать, то працюють, як би і працювали в реальному житті».

Серед рятувальників – як досвідчені працівники, так і новачки. Тож навички як діяти в екстремальних ситуаціях особливо корисні для них. На цьому об’єкті свої вміння разом із київськими відпрацювали й ірпінські рятувальники.

Андрій Смик, начальник караулу 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Ірпінь:

«Це дуже нам на користь, тому стараємося частіше відпрацьовувати такі об’єкти. Їздимо і позапланово. Також маємо прості відпрацювання. Просто приїжджаємо на об’єкт, дивимося оперативні картки, відпрацьовуємо умовні пожежі. Стараємося підтримувати це».

Дмитро Чичка, начальник 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Ірпінь:

«У наш час ситуація складна, і такі навчання ми проводимо часто для вдосконалення навичок, підготовки особового складу пожежних, рятувальників і не тільки. Для того, щоб у школах, навчальних закладах розуміли як це відбувається, як треба евакуйовувати дітей, персонал і все інше».

Діти, які зараз відвідують літній табір у ліцеї, про такі навчання були попереджені, тож не злякалися.

Анна, мешканка Ірпеня:

«Я рада що провели таке тренування, тому що під час війни це дуже корисно».

Катерина Андрощук, вожата літнього табору в Ірпінському ліцеї № 3:

«Я сказала: «Стали всі по двоє і спускаємося тихенько по сходах, все добре, зараз приїдуть рятувальники». Тому ніякої паніки як такої не було».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама