Рішення про перейменування вулиць в Ірпені набуло чинності

Photoeditorsdk Export 2021 06 08t180852.718

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин підписав рішення про перейменування 29-ти вулиць та провулків Ірпеня. Ухвалили це рішення на сесії міськради 22 червня і відсьогодні воно набуває чинності.

photo_2023-07-05_11-25-09

Варто зауважити, що мер підписав документ із деякими правками. Їх внесли депутати після доопрацювання.

«Найбільше суперечок під час прийняття рішення про перейменування викликала пропозиція перейменувати вулицю Гагаріна на Миколи Бажана. Тому після сесії депутати доопрацювали документ і було запропоновано вулицю Гагаріна назвати на честь відомого українського поета, перекладача, кіносценариста Івана Драча. А вулицю Тургенєвську, яку раніше хотіли перейменувати на Івана Драча – назвати вулицею художника Матвія Донцова. Про це дуже просили місцеві мешканці, адже Донцов жив саме на цій вулиці і там збереглася його садиба», — прокоментувала журналістам ITV начальниця відділу культури, національностей та релігій Євгенія Антонюк.

Нагадаємо, почали процес перейменування вулиць Ірпінської громади, які були названі на честь російських письменників, поетів, військових, ще в червні минулого року. Ця тема викликала дискусії та суперечки, адже було дуже багато пропозицій щодо нових назв вулиць. Зрештою, комісія, яка працювала над цим питанням та депутати зупинилися на пропозиції присвятити вулиці Ірпеня відомим українським письменникам, поетам, художникам, науковцям.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300