Російські військові катували жителів Бучі й Ірпеня в камерах тортур, – ОБСЄ

Photoeditorsdk Export

Під час окупації Бучі та частини Ірпеня російські військові катували мирних жителів у камерах тортур. Про це повідомляє CNN із посиланням на новий звіт Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Як зазначено у звіті, Буча та Ірпінь є «двома символічними прикладами порушень міжнародного гуманітарного права, норм Женевської конвенції». Наголошується, що дії росіян кваліфікуються як воєнні злочини та злочини проти людяності.

Камери тортур, про які йдеться в доповіді, були виявлені в літньому таборі в Бучі. Експерти ОБСЄ заявляють, що фото- та відеодокази свідчать про цілеспрямовані організовані вбивства мирних мешканців.

У звіті задокументовано «низку камер тортур, розділених бетонними стінами», серед яких – кімната, яка використовувалася для страт. У ній чітко видно кульові отвори у стінах. В одній із кімнат знайшли п’ятьох застрелених чоловіків зі зв’язаними за спиною руками. На тілах були опіки, синці та рвані рани.

В іншому підвалі виявили тіла 18 чоловіків, жінок і дітей. Декому з них рашисти відрізали вуха, іншим виривали зуби.

У документі також йдеться про численні зґвалтування українських жінок і дівчат.

Крім того, у звіті зафіксовано випадки використання українських цивільних як живого щита та примусової мобілізації. Зазначається, що багатьох українців без їхньої згоди вивезли до РФ.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300