Реклама

Що зі шкільним харчуванням в Ірпінській громаді? (відео)

Більше місяця учні Ірпінського ліцею №2 чекали коли запрацює шкільна їдальня. Нарешті діти можуть обідати теплими стравами.

Андрій Лисенко, заввиробництвом у їдальні ліцею №2, технолог КВП громадського харчування:

«Сьогодні у нас в меню котлети курячі, а також  макарони. Це стоїть на марміті, водяна «сорочка» і підігрівається, тобто температура завжди тепла».

Ліцей №2 – один із трьох в Ірпінській громаді, де вже працює шкільна їдальня. Процес запустився також в ліцеї «Мрія» та Михайлівсько-Рубежівському ліцеї. Решта шкіл – досі в очікуванні. Займається шкільним харчуванням комунальне підприємство громадського харчування. Там нещодавно поміняли керівництво. Новий директор каже, отримав підприємство із мільйонними заборгованостями. 

Антон Римар, директор КВП громадського харчування:

« Два мільйони чотириста тисяч. У тому числі один мільйон – перед працівниками, більше одного мільйона це комунальні заборгованості та чотириста тисяч перед постачальниками».

Щоби погасити борги, передусім перед кухарями, кошти наприкінці вересня виділили з міського бюджету. Однак залишається ще одна проблема – зараз нема кому працювати.  

Антон Римар, директор КВП громадського харчування:

«На даний момент маємо трохи більше 20 працівників, на початку вересня їх було 44. Працівники почали звільнятися, тобто набираємо нових людей, компонуємо колективи».

Зараз діяльність комунального підприємства Громадського харчування під пильним наглядом першого заступника міського голови Андрія Кравчука. Він каже, отримав від освітян та кухарів деякі скарги на роботу підприємства. Зокрема, виникали питання щодо відсутності супровідних документів на продукти, які привозили в школи. 

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«У тих ситуаціях кричущих, які були – постачання неякісних продуктів чи продуктів без сертифікатів, особисто проговорив з директорами. Такі продукти до приготування їжі для дітей не допускаються, вони повертаються назад і в роботу не беруться. Дякую директорам, в першу чергу, які відповідально до цього ставляться, тому що на базі кожного навчального закладу є комісія, яка й перевіряє відповідність цих документів нинішнім нормам і стандартам і приймається рішення або брати, або не брати продукти. Питання стоїть ребром: якщо продукти без сертифікатів і не якісні харчування сьогодні не буде».

Зі свого боку керівник КП Громадського харчування запевнив нас, що ситуація із доставкою продуктів без належних сертифікатів та маркування була непорозумінням і показав нам документи на продукцію в другому ліцеї. 

Антон Римар, директор КВП громадського харчування:

«Стався такий казус, оскільки ми почали шукати нових постачальників, в яких ціни на 15-20% менші і постачальник не привіз відповідні супроводжуючі документи. Згодом цей постачальник надав нам ці документи і ми їх роздали по школам». 

Нове керівництво комунального підприємства громадського харчування має три місяці випробувального терміну. Тут кажуть, будуть виводити КП зі збитковості. Зокрема, братимуть на обслуговування медичні заклади громади. А також вже міняють меню у школах. Обіцяють, що буде смачніше.

Андрій Лисенко, заввиробництвом у їдальні ліцею №2, технолог КВП громадського харчування:

«Таке меню, яке було складено: капуста, молочна каша, чай і яблучко. Дитина просто піде голодна зі столу. Тому ми удосконалимо, урізноманітнимо його так, щоб діти дійсно прийшли, похарчувались, були задоволені».

Зі свого боку, перший заступник міського голови Андрій Кравчук просить у разі виявлення порушень в процесі організації шкільного харчування одразу повідомляти йому.  

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Якщо в батьків, вчителів чи в директорів є якісь зауваження, звісно, до мене можна звертатися. Це комунальне підприємство перебуває у моїй зоні відповідальності, тому звичайно буду реагувати». 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!