Спільнику Матюшиної у розкраданні держсубвенції оголосили підозру

Photoeditorsdk Export 2020 02 03t153905.889

Спільнику екс-голови Коцюбинського Ольги Матюшиної у розкраданні держсубвенції в особливо великих розмірах – директору фірми «Мір-Агрос» Дмитру Мертв’яченку – заочно оголосили про підозру. Про це кореспондентам ITV стало відомо з джерел у прокуратурі.

Підозру про скоєння злочину Мертв’яченку оголосили у рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання державної субвенції у Коцюбинському. Чоловікові інкримінують «привласнення, розтрату майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах організованою групою шляхом зловживання службовим становищем», що передбачено пунктом 5 статті 191 ККУ. Йдеться про цільову держсубвенцію в розмірі близько 750 тис. грн, яку було виділено у грудні 2017 року на будівництво дитячого спортивного майданчика для мініфутболу на території Коцюбинського ліцею.

Другою підозрюваною у цій справі є колишній селищний голова Коцюбинського Ольга Матюшина. Саме вона, порушивши процедуру, одноосібним рішенням перерахувала одразу всю держсубвенцію фірмі Мертв’яченка зі статутним капіталом в 1 тис. грн. Як результат – кошти викрадені, майданчик будувати й не починали, а Мертв’яченко переховується за кордоном.

 Нагадаємо,  раніше цій же компанії Матюшина перевела і близько 800 тис. грн держсубвенції на капремонт даху місцевого Будинку культури, 600 тисяч із яких теж було вкрадено, а ремонт здійснено фіктивно. Цей факт беззаперечно довела Рахункова палата України.

«Саме Ольга Матюшина привела цю фірму в Коцюбинське! Саме вона одноосібно перерахувала на її рахунок одразу всю субвенцію – 750 тис. грн – без проєкту, технічних умов і навіть акту на виділення землі під будівництво майданчика. Більше того, вона не мала права перераховувати авансом більше 30% від загальної суми робіт, а перевела 50%, оскільки поле мало будуватися на умовах співфінансування. Все було зроблено абсолютно незаконно! Тобто є всі підстави вважати Матюшину і Мертв’яченка спільниками, які розікрали субвенцію, що мала піти дітям, і за це мають відповісти!» – прокоментував член виконкому Коцюбинської селищної ради, ініціатор розслідування цієї справи Богдан Слюсаренко.

Слід зазначити, що дії, інкриміновані Дмитру Мертв’яченку та його спільникам, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, проти Ольги Матюшиної, окрім провадження у справі розкрадання державних субвенцій, відкрито ще 18 кримінальних проваджень.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300