Володимир Карплюк прозвітував про роботу проєкту Irpin Reconstruction Summit

Photo 2023 03 23 13 03 26

Голова Інвестиційної ради Ірпеня та засновник Irpin Reconstruction Summit Володимир Карплюк прозвітував про роботу IRS. Проєкт було засновано 8 місяців тому для стратегічного планування розвитку і відбудови Ірпеня.

Першочергово Володимир Карплюк наголосив, що на роботу IRS не було витрачено жодної копійки коштів державного чи місцевого бюджету.

«Команда IRS займається залученням коштів, запрошує українських та міжнародних спеціалістів і компанії, здійснює промоцію міста на міжнародній арені та в ЗМІ, збирає статистичні дані та розбудовує комунікації для відновлення Ірпеня», — зазначив він.

Згідно зі звітом результати роботи команди IRS такі:

  • Створено офіційну робочу групу з відновлення Irpin Reconstruction Summit, до якої сьогодні входить близько 200 українських та міжнародних фахівців-волонтерів: проектних менеджерів, архітекторів, дизайнерів, проектантів тощо.
  • Розроблено та презентовано 22 проектно-архітектурних пропозиції по реконструкції та відбудові соціальних об’єктів критичної інфраструктури.
  • На основі архітектурно-проектних пропозицій по кожному об’єкту проведено фінансовий аналіз та обраховано вартість проекту, це зафіксовано в 22 кошторисах.
  • Залучено 500 000 євро фінансової допомоги від міста Кашкайш (Португалія) на реконструкцію та добудову ДНЗ №5 “Віночок”. Станом на сьогодні ці кошти вже перераховані підрядній організації, що здійснює будівництво дитсадка “Віночко”.
  • Залучено за сприяння італійського Фонду  “Terre des hommes”  700 000 доларів США для відновлення будинків для 2% населення Ірпеня, а саме 4 багатоквартирних будинків – це 450 квартир і 1230 мешканців (ОСББ “Мінерал” (вул. Мінеральна, 11-а), ОСББ “Затишок” (вул. Мінеральна, 18), ОСББ “Еверест” (вул. Тургенівська, 10), ЖК “Аристократ” (вул. Давидчука, 15-б). Проект повністю фінансується за рахунок Ukraine Humanitarian Fund (UHF).
  • Розроблено та надруковано каталог 100 об’єктів житлової забудови і 20 об’єктів соцінфраструктури на основі аналізу пошкоджених та зруйнованих об’єктів.
  • Залучено до відбудови Ірпеня міжнародні компанії: всесвітньо відому архітектурну компанію “Gensler”, італійський фонд “Terre des Hommes Italia”, “Рада зеленого будівництва Італії” (“Green Building Council Italia”), “Stefano Boeri Architetti”, “Though, Integral Infrastructure and Urban Planning Solutions”,  “La Fuente” , “Hiroki Masura MASA architects”.
  • Залучено до проектування та відновлення громади міжнародних експертів та архітекторів:президент Ради зеленого будівництва Італії Марко Марі (Marco Mari), італійський архітектор Стефано Боері (Stefano Boeri), чилійський архітектор Крістіан Віттіг (Cristian Wittig), на етапі переговорів співпраця з нідерландським архітектором і урбаністом японського походження Хірокі Мацура (Hiroki Matsuura), Харбір Батья (Harbir Batia), австрійський архітектор Герхард Хаузер (Hauser Gerhard Alfred).

Також здійснено промоцію Ірпеня, як постраждалого міста, зокрема:

  • на міжнародних заходах: International Expert Conference on the Recovery of Ukraine G7, Recovery Forum Ukraine 2022 – СОР27, Європейська конференція з питань місцевого самоврядування, Loughborough University in London, Форум з відбудови українських міст у Варшаві та Празі, 4-та молодіжна конференція Східного партнерства “Молодь за відродження демократії”.
  • у міжнародних установах: Мілан, Канни, Ніцца, Брюссель, Валенсія, Барселона, Париж, Кашкайш та інші, Представництво України в ЄС, Європейський комітет регіонів.
  • у ЗМІ: “New York Times”, ”Euronews France”, “RAC1”, “XAL – Local Audio-Visual Network”, “EFE”, “Gemma Nierga TV”, “NRC Media”, “Lastampa”, “Radio Radicale”, “AskaNews”, “Libero24x7”, “Milano Corriere”, “Ansa”, “Rainews”, “Milanotoday”, “Grae Sezionenews”, “Mianews”, “AGI”, “Fanpage.it”, офіційні канали Верховної Ради України, “5 канал”, Національний марафон, “Сніданок з 1+1”, “ITV” тощо.

«Від імені Інвестиційної ради Ірпеня дякую команді Irpin Reconstruction Summit за щоденну роботу для відновлення постраждалої громади», — підсумував Володимир Карплюк.

Нагадаємо, нещодавно в Ірпені відбулася перша установча стратегічна сесія IRS з відбудови громади. У ній взяли участь майже сотня ірпінців різних професій і різного роду занять: освітяни, підприємці, бізнесмени, громадські активісти. Організатори запрошували усіх небайдужих мешканців. Ті, хто відгукнулися, мали змогу запропонувати свої ідеї та висловити бачення, яким має бути відновлений Ірпінь.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

ІЛІТ відвідав заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку (відео)

18 Mar 18:14

Детальніше
Історичний день: Київщина та штат Вашингтон підписали меморандум про співпрацю

18 Mar 13:57

Детальніше
Спортсмени з Ірпеня вибороли 3 місце на Чемпіонаті Києва з кікбоксингу

18 Mar 09:54

Детальніше
Ситуація є найбільш оптимальною: скільки потрібно часу, щоб дістатися з Ірпеня до Києва

17 Mar 15:32

Детальніше
Українська міфологія крутіша за Marvel: у Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів «Кий і морозна орда»

17 Mar 13:51

Детальніше
В Ірпені показали документальну виставу про права жінок і гендерну рівність (відео)

17 Mar 13:41

Детальніше
Перший весняний концерт просто неба: DOROFEEVA зіграє сольник в Osocor Residence 

17 Mar 13:33

Детальніше
єВідновлення: Кабмін збільшив коефіцієнт вартості житла в Ірпені

15 Mar 21:06

Детальніше
Всі новини