Реклама

У Бородянці шукають гроші на відновлення каналізаційної мережі для дитсадка (відео)

Погляньте, який він гарний! Як новесенький! Це дитячий садочок у Бородянці. До війни він називався «Буратіно». А тепер перейменували на «Піноккіо». Кажуть, щоб і духу російського поруч не було. Бо ось що зробили з дитячим закладом російські окупанти. Потрощили все, що могли всередині, живого місця не залишили й зовні.

Ірина Носова, директорка бородянського дитсадка «Піноккіо»:

«Першого березня, коли почали нас бомбардувати, перші бомби впали на наш масив…..і садок зазнав суттєвих пошкоджень саме вибуховими хвилями».

 А вже після звільнення Бородянки директорка закладу Ірина Носова побачила руйнування не лише вибуховими хвилями. Каже, дуже щаслива, що за допомогою міжнародних організацій садочок вдалося капітально відремонтувати.

Ірина Носова, директорка бородянського дитсадка «Піноккіо»:

«В цей садочок ходила навіть я. Я його випускниця. Тут працювала моя мама».

Директорка проводить екскурсію оновленим дитсадком. Найперше – веде у колишній підвал. Тепер тут надійне укриття, зроблене за всіма вимогами до таких об’єктів. Пишається також садочковим харчоблоком. Поки що – без устаткування. Пані Ірина звертає увагу на сучасні санвузли для кожної вікової групи. А таких у дитсадку – шість. 

Загалом, заклад розрахований на 120 діточок. Зараз тут світло, просторо і тепло. Кожна кімната вже готова до вмеблювання. Допомогти в цьому відгукнулася Литва.

Ірина Носова, директорка бородянського дитсадка «Піноккіо»:

«Ми подали перелік меблів, які нам потрібні. Дитячі ліжечка, ігрові куточки, меблі для кабінетів, для музичної зали, устаткування на харчоблок.. дидактичні матеріали. Все що потрібно для садочка».

Перша партія меблів очікується вже на початку березня. Окрім цього, Литва зробить ще й благоустрій. З весною оновлять дитячі майданчики, озеленять територію. Можна було б уже й радіти. Та є величезна проблема.

Ірина Захарченко, в.о. Бородянського селищного голови:

«Ми не можемо відкрити садочок, не можемо запустити діток тому, що у нас зруйнована повністю зовнішня мережа каналізації і води. Коли прилетіли дві перші бомби саме на цей масив, саме на ці два будинки, які поряд, і там іде централізована мережа, яка заживляє повністю цей масив і цей садочок. Зробили ми проєкт на усі ці роботи. Але вартість робіт — 2 мільйони триста тисяч гривень».

Такі гроші зруйнованій російськими окупантами Бородянці взяти ніде. Ірина Захарченко написала листи до посольств усіх країн, представники яких відвідували селище і бачили усі руйнації.  Звернулася також і до благодійних організацій з проханням допомогти.

Ірина Захарченко, в.о. Бородянського селищного голови:

«Ми маємо надію, що хтось найближчим часом відгукнеться, поки Литовська республіка закуплятиме меблі. Ми сподіваємося, що за цей момент у нас знайдеться благодійник, який нам допоможе провести ці роботи».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама