У Бучі організували почесне прощання з захисником міста Володимиром Ковальським (відео)

Photoeditorsdk Export 2022 05 18t193504.956

У перший день війни 38-річний Володимир Ковальський став захищати Бучу. На двох протезах. Ветеран АТО, який втратив обидві ноги на Донбасі, ніколи не боявся за себе. Його називали «нескореним по життю». Так говоритимуть і після його смерті.

27 лютого Володимир загинув у першому бою з російськими загарбниками в районі супермаркету «Новус». 6 травня місцева влада тихо поховала Володимира без належних почестей, навіть не повідомивши рідних. Але сьогодні з ним прощаються гідно – з квітами, портретами та прапорами в руках.

Катерина Українцева, депутатка Бучанської міської ради:
«Я не хочу сьогодні обговорювати, як відбулося поховання, це всі знають. Я хочу лише сказати, що сьогодні нарешті з нами родина Володі – дружина Катя, Діма з нами. Вони приїхали з-за кордону. Вони також перебували з нами в окупації».

Катерина, дружина загиблого:
«Ми вшануємо Володю як Героя. Він двічі був на війні, він зі своїм пораненням жив повноцінно і він на це заслуговує. Я вам дуже вдячна».

Щоб віддати шану Героєві, зібралися друзі, мешканці громади та побратими, які того ж дня разом із Володимиром ішли в бій.

Василь Щербаков, побратим загиблого:
«Ми з Петровичем приїхали в Бучу 25 лютого і фактично знали Володю менше доби. Вранці 27-го почався бій. Але за ці пів доби особисто я для себе побачив підтвердження старовинного прислів’я –»солдат – це професія, боєць – це риса характеру, а воїн – то стан душі». Адже він був воїном. І я мав за честь бути з ним поруч у його останньому бою».

Віктор Хомяк, побратим загиблого:
«Я можу висловити тільки пошану й подяку йому за те, що він став на захист, не маючи ніг. Одного разу я йому сказав: «Може ти підеш додому? У тебе ж ніг немає». Він сказав: «Ні, тільки дайте мені автомат». Це дуже тяжко, коли втрачаєш таких людей».

Біля штабу «Бучанської варти» присутні підписали петицію Президенту України щодо присвоєння Володимиру Ковальському звання Героя України. І колона людей та машин вирушила до міського кладовища. Попереду всіх – дружина Катерина та шестирічний син Дмитро із татовим фото на футболці. На кладовищі отець Сафроній провів прощальне богослужіння, після чого люди поклали квіти на могилу Володимира. Віддати шану Герою приїхав і заслужений артист України Олег Скрипка.

Олег Скрипка, заслужений артист України:
«Це пісня, присвячена всім нашим Героям» (співає «Батько наш Бандера»).

Катерина, дружина загиблого:
«У мене і сльози горя, і сльози радості. Бо коли я йшла з портретом, я бачила, як машини зупинялися, як люди ставали на коліна, віддавали шану. У мене прямо тягар із душі».

Катерина Українцева, депутатка Бучанської міської ради:
«Головне, що сьогодні біля Володі були рідні, друзі, ті, хто його поважав – насправді, це головне. І я думаю, що він дуже зрадів, коли ми сьогодні до нього всі прийшли. Дуже багато людей було. Я їм дуже за це вдячна».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
Всі новини
300x300