Реклама

У День Державного прапора ірпінці нагадують світові про військовополонених (відео)

Уже третій рік поспіль ірпінчанка Вероніка чекає свого коханого з полону. Її чоловік – спецпризначенець полку «Азов».

Вероніка, мешканка Ірпеня:

«Саме «Азов» у полоні незаконно засуджують за оборону своєї країни, саме «Азов» піддається найбільшим катуванням. Я вважаю, що повертати треба вже «Азов», весь «Азов» має бути вдома».

Сьогодні, у День Державного прапора, ірпінці знову стали голосом військовополонених. Близько двох сотень небайдужих містян зібралися на кільці біля Ірпіньводоканалу, розгорнули двадцятиметровий стяг і провели акцію-нагадування «Не мовчи! Полон вбиває!».
Дорослі та діти, рідні й друзі полонених. Серед них Оля, яка прийшла нагадати про свого друга – оборонця Азовсталі. 

Ольга, мешканка Ірпеня:

«Важливо не мовчати. Важливо нагадувати світу, чому ми боремося за них. На жаль, у нього було поранення ноги. Ніхто не знає з рідних, який стан ні моральний, ні фізичний».

Та навіть попри невідомість, люди вірять, що наші захисники повернуться додому.
Про це – кожен їхній плакат, кожен розгорнутий прапор.

Світлана, членкиня Добровольчого формування Ірпінської територіальної громади:

«Не забувати для чого ми це робимо, щоб завжди залишалися такими об’єднаними, якими ми є. Можливо, робили навіть трохи більше, ніж ми можемо, щоб кожного разу задавали собі питання «Що я можу зробити для нашої держави?» і наближали нашу перемогу».

Аліна, співзасновниця Молодіжного парламенту Ірпеня:

«У День Державного прапора України, тримаючи цей прапор тут, всередині все ніби зжалось. Просто хочеться щоб військові, воїни наші знали – нічого не забуте, люди пам’ятають і будуть пам’ятати, і такі акції будуть продовжуватися допоки не настане наша перемога й допоки всі воїни не будуть повернуті додому».
 
 
 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!