У Державному податковому університеті позмагалися за «Кубок ректора» (відео)

Ірпінь продовжує набирати обертів у розвитку шахового спорту. Цього разу перевірити свої вміння та інтуїцію зібралися студенти Державного податкового університету. Змагалися за «Кубок ректора».

Серед учасників – майже всі фрешмени, але були й старшокурсники.

Вікторія, студентка Державного податкового університету:

«Мені дуже цікаво, першому курсу тим більше. У них ще все попереду, а ми з цього року вижимаємо все на максимум».

Учасники турніру змагалися за олімпійською методикою. Простими словами – гра на вибування. Уже із перших ходів показали себе претенденти на перемогу.

Арсеній, студент Державного податкового університету:

 «За чотири ходи — звичайний дитячий мат. Нічого такого».

Усього було 4 тури гри. Після кожного вибували переможені та залишалися сильніші. В останньому поєдинку боролися Євгеній та Антоніна.

Цей бій був вирішальним. Тому гравці не квапилися. Майже 15 хвилин і момент істини – перемога у кишені Тоні. На питання, як вдалося, – відповідає чітко.

Антоніна, переможниця шахового турніру «Кубок ректора», студентка Державного податкового університету:

«Це було очікувано. Я не хочу здаватися якоюсь трохи в небесах, але я це очікувала. Я знаю свої вміння».

За свої вміння Антоніна отримала гран-прі – «Кубок ректора». Та без подарунків не залишився ніхто. Ще двоє учасників отримали статуетки у номінаціях «Аналітичне мислення» та «Найшвидший гравець».

І це ще не все. Молодіжний парламент Ірпеня влаштував для юних шахістів цікаву вікторину, переможці якої отримали книги. «Битва за Ірпінь» Петра Щербини та «Люди не все одно» Володимира Карплюка з підписами авторів.

Дмитро Серебрянський, в.о. ректора Державного податкового університету:

«Для того, щоб перемогти, потрібно щось втратити. Це дуже важливо. Бо кожна фігура, яка втрачається, вона втрачається, щоб щось отримати. Тому я сподіваюся, що це не остання така подія, і надіємося, що буде далі розвиватися цей вид спорту».

За останній місяць в Ірпені це вже треті змагання із шахів. Раніше відбувся бліц-турнір серед дорослих і першість із шахів серед школярів. І на цьому зупинятися не планують, запевнила співорганізаторка змагань – голова Молодіжного парламенту Ірпеня Олександра Ільніцька.

Олександра Ільніцька, голова ГО «Молодіжний парламент Ірпеня»:

«Я сподіваюся, що у нас будуть відновлюватися шахові турніри, шахові матчі і згодом ми точно зробимо можливо шаховий чемпіонат серед закладів вищої освіти України і повинні показати гарні результати».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300