Реклама

У Гостомелі підприємцю не дають побудувати магазин (відео)

Руслан, будівельник:

«Дивлюся, незнайомий чоловік на автомобілі заїжджає так помаленьку, пересікаючи суцільну лінію. Припаркувався. Чую зашипіло щось і як вибухне. Я підходжу до колеса, дивлюся а воно прорізане».

Майстер Руслан працює на будівництві магазину. Власник об’єкта підприємець Ігор Ковтун. Саме він і звернувся до нашої редакції.

Ігор Ковтун, підприємець:

«У нас систематично підрядникам ріжуть колеса. Ось один із випадків. І ми знайшли цього зловмисника».

Сергій Макарчук, представник Ігоря Ковтуна:

«Ми зафіксували саму машину і особу на телефон. Тобто ми мали розуміння, хто це. І ми поїхали по Гостомелю. Чудом зустріли цю машину біля міської ради».

А біля машини знайшли і самого зловмисника. На питання «навіщо він різав колеса» чоловік відповів, що йому сказав це зробити Олександр Іванов.

Ігор Ковтун розповідає, Іванов з’явився у його житті минулого року. Тоді Ковтун придбав ділянку біля Гостомельського ринку, де розташовані майже всі торговельні точки селища.

Ігор Ковтун, підприємець:

«Ділянку купили уже зі зміненим цільовим, на неї вже були отримані містобудівні умови у 2019 році. Тобто я купив закону історію, яку хочу побудувати. Тим паче, що це магазин на 100 квадратів, який буде приносити до 300 тисяч грн в місяць податків у місцевий бюджет».

Коли ж будівництво почалося, на об’єкт щодня почали приїжджати місцеві чиновники та начальники комунальних підприємств, а з ними мунварта, ТЦК та поліція. На відео з камер спостереження видно десяток людей. Серед них — і згаданий раніше Олександр Іванов.

Ігор Ковтун, підприємець:

«Сюди почав приїжджати, наскільки я розумію, Олександр Іванов. І давав вказівки поліції та представникам ТЦК, що їм потрібно робити. Їм прямо говорили, що треба заходити на об’єкт, зупиняти будівництво».

Іванов називає себе «простим мешканцем Гостомеля», але при цьому погрожує необмеженою владою.

Ігор Ковтун, підприємець:

«Погрожував моєму помічнику, що це його місто, він привезе сюди 80 жінок і тут не буде ніякого будівництва».

Підставою для зупинки будівництва називають той факт, що об’єкт стоїть на червоних лініях. Саме вони розмежовують громадський простір та індивідуальні земельні наділи. Але тут у центрі Гостомеля майже все побудовано на цих червоних лініях і навіть за ними. За словами представників селищної адміністрації, перевіряють усіх.

А тим часом сусідні підприємці працюють, як і працювали. А ось на об’єкті Ігоря Ковтуна проблеми не закінчуються.

Ігор Ковтун, підприємець:

«Були ще інциденти. І відрізали нам електроенергію комунальною вишкою. Це зафільмовано на камеру і ми подали відповідні позови до поліції, відкрито кримінальне провадження. І нам чомусь не вводять в експлуатацію цей об’єкт, хоча всі документи є . І, як говорять нам представники органу, який цим займаються, їх засипають листами з сільської ради і представники того ж Іванова».

Підприємець не тільки не може вести свій об’єкт в експлуатацію, а й навести лад довкола.

Гостомельська адміністрація не дає дозвіл на відновлення тротуару. Хоча розритий він саме з їхнього дозволу. Сталося це ще на початку будівництва, коли потрібно було перенести каналізаційну трубу.

Сергій Макарчук, представник Ігоря Ковтуна:

«Ми пропонували, що є тут пошкоджений тротуар, люди  по розбитому ходять, давайте ми його відновимо. Так як ми будемо відновлювати цю територію. Нам ніхто ніякої відповіді не дає. А зараз ми тільки почнемо це робити, приїде знову архітектура, представники комунальних підприємств і будуть до нас претензії» 02:49

Аби зрозуміти позицію Гостомельської селищної адміністрації у цій історії, ми надіслали відповідний запит. Коли отримаємо відповідь, розповімо Вам продовження історії.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінській громаді повністю відновлено 523 багатоквартирних та 1460 приватних житлових будинки

07 Sep 12:58

Детальніше
Сесію ІМР заплановано на 26 вересня, позачергової не буде, - секретар міськради

07 Sep 12:52

Детальніше
В Ірпені шукають побратимів тероборонівця Андрія Пархоменка (відео)

06 Sep 18:37

Детальніше
 Начальниця благоустрою Ольга Олійнич судиться з мером за зарплату, невиплачену за час вимушеного прогулу 

06 Sep 14:06

Детальніше
Ірпіньводоканал пропонує підняти тариф на водопостачання і водовідведення з 32,1 грн до 67, 6 грн

06 Sep 14:02

Детальніше
Молодь Бородянки просить Президента надати їхньому селищу статус міста-героя

06 Sep 13:56

Детальніше
Благодійники оновили кабінети в Ірпінському ліцеї № 3 (відео)

06 Sep 13:52

Детальніше
В Ірпені «добробатівці» завершили ремонт будинку літньої жінки, який був пошкоджений росіянами

06 Sep 13:37

Детальніше
Всі новини