У Коцюбинському перевірили підготовку котелень до зими (відео)

Коцюбинське на Київщині на 95% готове до опалювального сезону. Про це під час чергової перевірки котелень селища розповіли виконуючий обов’язки селищного голови Сергій Даніш та керівник «УЖКГ «Біличі» Сергій Слухай.

Щоб зима не застала зненацька, всю систему теплопостачання почали готувати до роботи заздалегідь. 

Сергій Даніш, в. о. Коцюбинського селищного голови:
«Котельня на сьогодні готова, повністю проведена ревізія. Лічильники, обладнання — все пройшло перевірки».

Це найбільша котельня селища — на Доківській. Вона опалює 70% житлового фонду, який обслуговує «УЖКГ «Біличі». Два газові котли, які тут стоять, почали ревізувати ще з весни. Провели комплексне обстеження, знайшли й відремонтували слабкі місця.

Сергій Слухай, керівник «УЖКГ «Біличі»:
«Розібрали обмурівку котла, замінили трубні частини — і ми спокійні».

Завчасно перевірили й теплотраси. Якщо звичайний робочий тиск, який подається з котельні — 6 атмосфер, то в режимі тестування вони витримали аж 11. Усе завдяки тому, що минулого сезону замінили понад 30% аварійних труб. А в цьому році провели ще й точкові ремонти найбільш аварійних ділянок.

Сергій Слухай:
«У позаминулому опалювальному сезні у нас були пориви майже кожного дня, втрати в мережах були десь 80 кубів на добу. Це неприпустимо при подачі тепла. У минулому році за весь сезон було всього дві аварії, й обидві були ліквідовані протягом робочого дня».

Якщо ж холоди настануть раніше старту опалювального сезону, в Коцюбинському готові в будь-який час запустити пелетний котел. Пелетів для цього вже закупили достатньо. У першу чергу обігріватимуть ним усі соціальні заклади — школи, дитсадки, амбулаторію. У селищі запевняють: окрім котельні на Доківській, зустрічати зиму готові й інші котельні – ще одна велика на Меблевій і чотири дахові.

Сергій Даніш:
«У минулому році ми вчасно дали тепло і в цьому теж дамо вчасно. Всі документи підготуємо відповідно до закону й отримаємо вчасно ліміти».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300