У Коцюбинському подякували героям усіх фронтів (відео)

Цього разу сесія Коцюбинської селищної ради розпочалася з гучних оплесків, привітань та нагороджень. За патріотизм, героїзм та вагомий внесок у захист Коцюбинського від російської агресії подякували 150 сміливцям. Незламним героям російсько-української війни вручили теплі обійми, подяки та медалі.

Ігор Боярінцев, командир підрозділу територіальної оборони Коцюбинської селищної громади:
«Нагорода – це відзнака для мене особисто й для мого підрозділу. Пишаюся тим, що в мене такі хлопці, з якими я піду в бій. Усе буде Україна!»

Подякували і представникам благодійних фондів та організацій, волонтерам, депутатам, лікарям, комунальникам та всім тим, хто допомагав і продовжує допомагати на своєму «фронті».

Анжела Макеєва, волонтерка, секретарка Ірпінської міської ради:
«Ми зі свого боку робили все, що могли. Це гуманітарні вантажі, допомога, підтримка, і тому для мене це велика честь отримати сьогодні цю медаль».

Кожен із нагороджених – люди-легенди, які, ризикуючи власним життям, допомагали іншим. Як от депутатка Коцюбинської селищної ради Катерина Ющенко-Корбут.

Сергій Даніш, Коцюбинський селищний голова:
«Якби не Катя, ми точно б із голоду всі повмирали, все селище. Тому що всі продуктові набори, все повністю забезпечення селища і в той час лежало на Каті. Вона відправила трьох своїх дітей за кордон, а сама залишилася тут, при громаді. Дякую!»

Катерина Ющенко-Корбут, депутатка Коцюбинської селищної ради, адміністраторка ЦНАП:
«У нас не було такого – хто попереду, хто лідер, хто не лідер. Ми просто працювали командно. Я дякую всім за розуміння, за мудрість такого рішення – лишитися тут у такий час. Просто величезна повага і величезна дяка їм усім».

Під час сесії присвоїли звання «Почесний громадянин селища Коцюбинське» восьми його мешканцям. Шестеро з них із перших днів війни стали на захист рідного селища. Та, на жаль, нагороди особисто отримали лише троє захисників.

До лав героїв вступила і місцева жителька Валентина Джунь. Вона зробила дуже нелегкий для себе вчинок: дала дозвіл на пересадку серця свого 24-річного сина.

Сергій Даніш:
«Ми були всі на похороні і перед труною дали слово, що вона зробила правильний вчинок, за що ми їй сьогодні дякуємо й пишаємося, що серед нас проживає ця людина. Вона віддала серце свого сина людині, яка потребувала заміни серця, і зараз ця людина живе на світі».

Загалом під час сесії розглянули півтора десятка життєво важливих для громади питань. Зокрема, проголосували за вдосконалення освітньої сфери Коцюбинського, за земельні питання та інше.

Коцюбинський селищний голова анонсував – сьогоднішнє нагородження героїв стане доброю традицією, і саме так будуть починатися й подальші сесії.

Сергій Даніш:
«Ми всіх в один зал не помістимо, а в обороні і в організації брало участь дуже багато мешканців і небайдужих людей, і для мене честь просто мати можливість їм подякувати. На кожну сесію ми будемо запрошувати людей і дякувати їм».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
Всі новини
300x300