У Київській області посилили карантинні обмеження

1500675

Київська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з урахуванням оцінки епідемічної ситуації в області вирішила посилити карантинні обмеження з 17 липня. Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

Зокрема, під час проведення масових заходів (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних) має бути заповнено менше 50% стаціонарно розміщених місць для сидіння, а на 5 квадратних метрах площі приміщення має перебувати не більше одної особи. Також вирішено «час роботи закладів громадського харчування та закладів розважальної діяльності обмежити з 23-ї та до 7-ї години».

Крім того, комісія вирішила посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів під час перевезення пасажирів, роботи закладів харчування, а також розважальних закладів у нічний час доби; щоденно проводити моніторинг протиепідемічної ситуації на території області та в разі зміни показників провести позачергове засідання й розглянути питання щодо  послаблення чи посилення карантинних заходів.

За даними пресслужби облдержадміністрації, епідемічна ситуація в Київській області наступна: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, становить 11,88%; середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА — 44,8 на 100 000 населення; коефіцієнт виявлення випадків інфікування — 6,06 %; показник динаміки зростання випадків інфікування — 1,25%.

Нагадаємо, за останню добу на Київщині коронавірусну хворобу діагностували у 40 жителів (загалом — 3184 випадки), зареєстровано 14 одужань (усього — 2154). 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300