У період воєнного стану жителі новобудов не платитимуть за електрику за комерційним тарифом, – Маркушин

328936c31f4e37958cb8c1be987582e4

У період дії воєнного стану жителі новобудов, у яких не виконані технічні умови щодо електропостачання, не платитимуть за електроенергію за комерційним тарифом. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Минулого тижня у Верховній Раді був прийнятий законопроєкт №7398. Що це за закон, і чому він дуже важливий для нас? Він стосується всіх будинків, де не виконані або не в повному обсязі виконані технічні умови щодо електрики, і люди платять за комерційним тарифом – по 5,6–5,8 грн. Ми пам’ятаємо пов’язані з цим мітинги, як люди перекривали дороги – було дуже багато негативу. Разом із заступницею Міністра розвитку громад та територій Наталією Козловською ми пропрацювали цю проблему, пройшли комітети, і народні депутати підтримали законопроєкт, який передбачає, що на весь період воєнного стану всі ті, хто платив за комерційним тарифом, будуть платити як фізичної особи – менше 2 грн. Після того, як Президент Володимир Зеленський підпише цей закон, компанія ДТЕК буде зобов’язана всіх перевести на звичайний тариф», – зазначив мер.

«І плюс іще є одна правка, яка допоможе забудовникам виконати ці технічні умови: цей закон буде діяти ще рік після закінчення воєнного стану», – зауважив він.

Маркушин висловив подяку народному депутату Андрієві Клочку, який очолює парламентський комітет із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування: саме цей комітет був головним у процесі розгляду законопроєкту та підтримав ініціативу.

«Дуже вам дякуємо! Для наших містян, для всієї України, де є ця проблематика, це важливий закон», – підкреслив міський голова.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300