Реклама

У селах Ірпінської громади відзначили День Державного Прапора України

У селах Ірпінської громади відзначили День Державного Прапора України

Сьогодні у селах Михайлівка-Рубежівка та Козинці Ірпінської громади відбулося урочисте підняття Державного Прапора України. Церемонія пройшла за участю т.в.о. старости Михайлівсько-Рубежівського старостинського округу Оксани Лаговської, старости Козинцівського старостинського округу Володимира Вигінного, депутатів Ірпінської міської ради Андрія Помазана та Катерини Пасюк. Про це повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук. 

Photo 2024 08 23 11 33 23

Під час заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, які загинули під час виконання бойових завдань із захисту суверенітету та територіальної цілісності України, а також мирних мешканців, які загинули від збройної агресії російської федерації проти України. 

З нагоди свята у Михайлівці-Рубежівці відбулась презентація картин Заслуженого художника України Олександра Дорошенка під назвою «Нескорені духом». Картини Олександра Дорошенка, представлені на виставці, відображають боротьбу українського народу за незалежність, зокрема, картини «Вогневий рубіж — за нами Україна», «Ковток гарячої кави на нулі», «Буча. Сутінки на Вокзальній» та інші. 

Photo 2024 08 23 11 33 20

«Український народ ніколи не визнає чужих кольорів на своїй землі й до останнього подиху захищатиме свій синьо-жовтий стяг. Там, де майорить наш прапор, відроджується і наше майбутнє. Висловлюю вдячність художнику Олександру Дорошенку та організаторам за можливість побачити ці унікальні картини, які є важливим внеском у збереження пам’яті про наші героїчні часи та національну ідентичність», — зазначив Андрій Кравчук.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!