Уряд дозволив окремі планові госпіталізації й операції

Photoeditorsdk Export 2020 05 04t133714.555

За ініціативою Міністерства охорони здоров’я уряд вирішив дозволити в окремих випадках планові госпіталізації та операції. Відповідні зміни внесені до постанови Кабміну про карантин. Про це очільник МОЗ Максим Степанов повідомив журналістам.

«Як ви знаєте, на час карантину в нашій країні були скасовані планові операції й госпіталізації. Але час карантину вже складає близько 50 днів, і в нас дійсно є вже необхідність проведення планових операцій, у тому числі за життєвими показниками… Відразу після опублікування (нової редакції постанови Кабміну — ред.) — думаю, що завтра — в країні буде дозволене проведення планових операцій, планових госпіталізацій виключно за життєвими показниками, щоб знизити ризик для життя та здоров’я тієї чи іншої людини», — сказав міністр.

За його словами, аби унеможливити випадки зараження медичних працівників, усі пацієнти перед госпіталізацією обов’язково проходитимуть ПЛР-тестування на коронавірус.

Нагадаємо, за останню добу в Україні виявлено 418 хворих на COVID-19, серед них — 62 медпрацівники; госпіталізовано 97 осіб. Померли 15 хворих. Водночас зареєстровано 72 одужання.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300