В Ірпені активно відновлюють ЖК «Burgundia» (відео)

Це ЖК «Burgundia» – новобудова Товариства «Відважних». Цієї весни в новенькі квартири комфорт-класу мали заселитися 290 родин, якби не війна.

Із приходом рашистів ЖК зазнав чимало руйнувань. Ці три п’ятиповерхові будинки витримали близько 50 «прильотів». Та попри масштаби руйнувань керівництво компанії не опустило рук. І вже майже місяць триває масштабне відновлення зовні та всередині комплексу.

Володимир Співак, директор Товариства «Відважних»:
«Постраждали фасади, вікна. Повністю переробляли покрівлю, дуже багато проведено було монолітних робіт, оскільки постраждали перекриття. Усі осколки прилітали по озелененню, по тротуарній плитці. Мусимо замінювати систему поливу, зовнішні та внутрішні комунікації. Повністю пошкоджена система водопостачання цього комплексу, пошкоджена система каналізування – і зовнішня, і внутрішня, також пошкоджені ГРП, газова система і ТП».

Попри кількість роботи, оперативність реконструкції вражає. Уже відновили покрівлю, утеплили пошкоджені стіни та майже повністю відремонтували фасади будівель. Серед трьох найбільше дісталося другому будинку.

Сергій Захарчук, директор із будівництва ЖК «Burgundia»:
«На третьому поверсі відбулося пряме влучання в кут. Практично вся цегла вилетіла від потужного удару. І завдяки тому, що в нас був запроєктований на третьому поверсі монолітний пояс, ця конструкція дозволила нам узагалі зберегти будинок і унеможливила руйнування всієї секції».

Швидко відремонтували й пошкодження всередині комплексу: замінили побиту плитку, всі вибиті двері та пошпаклювали стіни в місцях загального користування. У третьому будинку наразі завершують оздоблення, в першому вже навіть замінили світильники. Тут лишилися незначні штрихи з прибирання. А от у дворі роботи ще чимало від осколків снарядів сильно постраждав благоустрій ЖК. Зараз працівники оновлюють тротуарну плитку.

Олексій, будівельник:
«Знімаємо, перекладаємо, відновлюємо зранку до вечора. Умови праці хороші на даний момент».

Щоб якнайшвидше здати ЖК в експлуатацію, робота на будмайданчику кипить навіть у суботу. Компанія «Відважних» ставить перед собою завдання завершити комплексне відновлення до кінця осені.

Володимир Співак:
«Плануємо до зими заселити всі три будинки, весь комплекс «Burgundia», щоб люди вже насолоджувалися своїм житлом – могли тут провести ремонти і до Нового року чи після Нового року вже заселитися в нове житло».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300